Αρχική » Live Streaming: Οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για τα μέτρα στα γήπεδα

Live Streaming: Οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για τα μέτρα στα γήπεδα

by admin

Τα νέα μέτρα για την οπαδική βία, αλλά και το πώς θα γίνει η επανέναρξη παρουσίας θεατών και διάθεσης εισιτηρίων σε αγώνες ποδοσφαίρου, παρουσιάζουν αυτή την ώρα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «δικαίωμα της Πολιτείας να προασπίζει την ασφάλεια των φιλάθλων», ενώ τόνισε με νόημα ότι «κανένα γήπεδο που δεν τηρήσει τις προβλέψεις για κάμερες από Τετάρτη 6 Μαρτίου δεν θα λειτουργήσει».

«Κλείνει το γήπεδο από φίλαθλους αν πέσει έστω και μια κροτίδα. Στόχος να μην επηρεαστεί το πρωτάθλημα. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο ποδοσφαίρου. Δικαίωμα πολιτείας να προασπίζει την ασφάλεια του φίλαθλου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των καμερών, τόνισε ότι «το ΦΕΚ για τις κάμερες θα επιδοθεί σε όλες τις ΠΑΕ για εφαρμογή του νόμου. Αξίζουμε νέο καλύτερο αθλητισμό. Είμαστε όλοι απέναντι στη βία. Την Τρίτη 9 Απρίλιου θα γίνει η μεγάλη θεσμική αλλαγή. Θα υπάρξει ταυτοπροσωπία και θα γνωρίζουμε όλα τα στοιχεία όλων αυτών που μπαίνουν στο γήπεδο».

«Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους παράγοντες του αθλητισμού και ελπίζουμε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα», κατέληξε.

Η διαδικασία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου


Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στη νέα διαδικασία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και στη διαδικασία ταυτοπροσωπίας που θα τεθεί σε ισχύ από την 9η Απριλίου.

«Η λύση έρχεται από τεχνολογία με κλείδωμα εισιτήριου από κινητό. Η αγορά εισιτηρίων θα γίνεται με κλαστικό τρόπο από ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Με την εφαρμογή gov wallet θα εισάγουμε το εισιτήριο εκεί».

Τα μέτρα αποφασίστηκαν στον απόηχο των αιματηρών επεισοδίων στη Ρέντη στα οποία έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός από φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο πόδι του, αλλά των φονικών κρουσμάτων οπαδικής βίας που είχαν σαν αποτέλεσμα να κοπεί το νήμα της ζωής του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Α

ΠΗΓΗ

You may also like