Έτοιμη για… CAS η ΑΕΚ

Τη στρατηγική με την οποία θα παρουσιαστεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έχει χαράξει το νομικό τμήμα της «Ένωσης».

Όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται έχει καταθέσει η ΑΕΚ στην προσφυγή της στο CAS για να ανατρέψει την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πριν από μερικές εβδομάδες.

Η «Ένωση» περιμένει τις επόμενες ημέρες τον ορισμό της δικασίμου, της ημέρας διεξαγωγής της νέας δίκης, η οποία θα είναι τελεσίδικη.

Η ΑΕΚ προσφεύγοντας στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης πρόκειται να φέρει στο μικροσκόπιο του δικαστηρίου, τον τρόπο με τον οποίο εκδικάστηκαν υποθέσεις όπως στο ΠΑΟΚ-Άρης, Παναχαϊκή-Ολυμπιακός, ΟΦΗ-Ολυμπιακός κ.ο.κ.

Κατά αυτό τον τρόπο το «κιτρινόμαυρο» νομικό επιτελείο θα επιδιώξει να αποδείξει πως στη δική της περίπτωση, δεν υπήρξε δίκαιη εκδίκαση.

Στο τραπέζι θα τεθούν τα πάντα. Από τον τρόπο που εξετάζεται κάθε υπόθεση, οι εκθέσεις των παρατηρητών, της αστυνομίας κ.α.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η ΕΠΟ ως θεσμικός παράγοντας θα κληθεί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους υπήρξε διαφορετική αντιμετώπιση σε κάθε εκδίκαση.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα δικαιοδοτικά όργανα, εμμέσως ή αμέσως υπάγονται στην δικαιοδοσία της Ομοσπονδίας, επομένως οι απαντήσεις της θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», η απόφαση αναμένεται να βγει γύρω στις γιορτές, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται ο ακριβής χρόνος.

Αυτός θα τοποθετηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια μόλις οριστεί η δικάσιμος, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέχρι το τέλος του μήνα.