Είναι αστείο…

Γράφει ο ΑΚΗΣ ΜΠΟΥΚΛΑΣ

Πολύς θόρυβος γύρω από το ποδόσφαιρο και την επιστροφή στην κανονικότητα, για την τρίτη τη τάξη επαγγελματική κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου…

Επαγγελματική; Μάλλον στα λόγια, αφού στην πράξη ΔΕΝ είναι.

Δεν μπορεί κανείς να πάρει στα σοβαρά ομάδες – εταιρίες που ΔΕΝ έχουν μπει στον κόπο να καταθέσουν φάκελο στην ΕΕΑ, για να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Φεβρουάριο μήνα!

Και μετά φταίνε οι λοιμωξιολόγοι και η κυβέρνηση, που η τελευταία βεβαίως έχει τεράστια ευθύνη που αφήνει τέτοιες ομάδες – εταιρίες να υπάρχουν.

Αναδιάρθρωση είπε ο Αυγενάκης, με αυστηρά κριτήρια μάλιστα για τις ομάδες – εταιρίες που θα παίξουν στην νέα SL 2. Αρκεί αυτά τα κριτήρια να εφαρμοστούν και να γίνουν ακόμα πιο αυστηρά. Αν θέλουμε να έχουμε επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από παράγοντες – επαίτες, που χωρίς κρατικό χρήμα (ΕΡΤ) δεν είναι ικανοί να κάνουν ούτε προπονήσεις οι ομάδες τους.

Επιτέλους το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ΔΕΝ μπορεί να χρηματοδοτείται από το κράτος!

Γίνεται ανταγωνιστικό και προσελκύει επενδυτές, χρηματοδότες, κόσμο, αποκτά κύρος και υπόσταση…

Με ομάδες που δεν έχουν καταθέσει ούτε φάκελο στην ΕΕΑ, μόνο για κύρος δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Και το ωραίο είναι ότι αυτές οι “ομαδάρες” φώναζαν να αρχίσει το πρωτάθλημα! Έχει και την πλάκα του το θέμα…

Το τραγικό της ιστορίας, ότι μόλις 6 ΠΑΕ έχουν εξασφαλίσει το φάκελο από την ΕΕΑ!!!

Αλλά είναι και η πανδημία θα μου πείτε, λες και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε κορονοϊό.

Αλλά στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο κορονοιός είναι μόνιμος!

Πρωτάθλημα δεν θα γίνει, δεν μπορεί να γίνει με τέτοιου είδους “ΠΑΕ”.

Νίκη και Ολυμπιακός έχουν μπλέξει, αλλά έχουν και τις ευθύνες τους.

ΥΓ: Στον Ολυμπιακό το ξέρουν ότι το πρωτάθλημα ΔΕΝ θα παιχτεί στο χορτάρι… Αλλού θα παιχτεί η μπάλα. Ο δανεισμός του Αργεντίνου λέει πολλά.