Υπέρ της αναδιάρθρωσης η Football League

 

Επιστολή υπέρ της αναδιάρθρωσης απέστειλε προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Ο ισχυρός άντρας της Football League τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης, σημειώνοντας πως πρέπει να τηρηθούν τα προβλεπόμενα.

 

Αναλυτικά:

«Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η FOOTBALL LEAGUE πίστευε και πιστεύει στο πλάνο αναδιάρθρωσης κατηγοριών, συνοδευόμενη από την εξυγίανση των ομάδων που θα συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ήδη από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο 2017-2018 η FOOTBALL LEAGUE, προέβη από μόνη της σε μείωση των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτήν, και από δεκαοκτώ (18) τις μείωσε σε δεκαέξι (16).

Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με την Προκήρυξη Πρωταθλήματός της, προέβλεψε τη διοργάνωση του δεύτερου τη τάξει Επαγγελματικού Πρωταθλήματος (Super League 2) το οποίο θα διεξαχθεί με δώδεκα (12) ομάδες και το πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE, το οποίο θα διεξαχθεί με δεκατέσσερις (14) ομάδες.

Θεωρούμε επιβεβλημένο να τηρηθούν τόσο οι προφορικές δεσμεύσεις που δόθηκαν στον Υφυπουργό Αθλητισμού όσο και οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, οι οποίες συνετάγησαν με τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και εγκρίθηκαν νόμιμα από αυτήν.

Όσον αφορά δε, τη διοργάνωση του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 2 δύναται να την αναλάβει το υφιστάμενο νομικό πρόσωπο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ Εθνικής κατηγορίας, χωρίς να απαιτείται σύσταση νέου νομικού προσώπου, διότι αφ΄ ενός διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για τη διεξαγωγή του και αφ΄ ετέρου οι ομάδες οι οποίες θα συμμετέχουν στη SUPER LEAGUE 2 κατά τα 4/5 είναι ομάδες της σημερινής FOOTBALL LEAGUE.

Τέλος, επειδή πιστεύουμε ότι η αναδιάρθρωση από μόνη της δεν μπορεί να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα της εξυγίανσης, αναμένουμε τόσο από την Πολιτεία όσο και από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όπως θεσπιστούν με Νόμο οι προϋποθέσεις και οι κανονισμοί συμμετοχής ομάδων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και κυρίως να είναι ξεκάθαρες οι πηγές οικονομικής ενίσχυσης τόσο της SUPER LEAGUE 2 όσο και της FOOTBALL LEAGUE για να είναι βιώσιμες και να δικαιολογήσουν το σκοπό της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων».