Το ξέρει το άθλημα…

Ο Αντώνης Ντεντάκης μίλησε για τον Αχιλλέα Μπέο και για τον Βόλο

Σε ραδιόφωνο της Κρήτης μίλησε ο Αντώνης Ντεντάκης, που αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Βόλο και τον Αχιλλέα Μπέο, ενώ τόνισε πως θέλει να ζήσει την εμπειρία του εξωτερικού.
Διαβάστε τι είπε
Απολογισμός της θητείας του στον Βόλο: “Όταν πήγα στον Βόλο ήταν η πρώτη του χρονιά. Μόλις είχε ιδρυθεί… Πήγα σε μια χρονιά που είχε αγοραστεί ένα ΑΦΜ και έπαιξε κατευθείαν στην Γ’ Εθνική.
Το 2017 που πήγα στον Βόλο σε καμία περίπτωση δεν πίστευα ότι θα πανηγύριζα δύο ανόδους και σε δύο χρονιές θα έπαιζα στην Σούπερ Λιγκ και να είμαι αρχηγός εκεί!
Η ομάδα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ!
Χρωστάω στην ομάδα. Ήταν ένα ρίσκο και δικαιώθηκα. Η ομάδα μας παρείχε τα πάντα… Δουλεύαμε από την αρχή επαγγελματικά και ήταν σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή”.
Γιατί φεύγει από τον Βόλο: “Υπήρχε μια συζήτηση με την ομάδα να ανανεώσουμε τη συνεργασία, ωστόσο θεωρώ ότι όσο επαναλαμβάνεσαι, δε βελτιώνεσαι. Ήρθε η στιγμή να δω κάτι διαφορετικό. Να πάω σε ένα ξένο πρωτάθλημα.
Έπαιξε καθοριστικό ρόλο αυτό… Χρονικά ήταν η κατάλληλη στιγμή να πάρω αυτή την απόφαση, έχοντας πλέον εμπειρίες και παραστάσεις για να κάνω το βήμα παραπάνω”.
Ένα σχόλιο για τη συνέχεια του Βόλου και για τον Αχιλλέα Μπέο: “Πιστεύω ο Βόλος θα κάνει του χρόνου ακόμα καλύτερη χρονιά. Έχει μείνει ο βασικός κορμός και θα έρθουν παίκτες υψηλού επιπέδου. Ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ομάδας είναι γνώστης του ποδοσφαίρου. Αυτά που λέει για το ποδόσφαιρο, νομίζεις ότι δεν θα γίνουν, αλλά σε βάθος χρόνου επιβεβαιώνονται. Το ξέρει το άθλημα”.
Ποια πρωταθλήματα θεωρεί ότι θα μπορούσε να ανταπεξέλθει καλύτερα: “Σε χώρες όπως η Πολωνία, οι μικρότερες της Γερμανίας ή η Ολλανδία. Ειδικά για την Ολλανδία μου ταιριάζει. Ο Γιώργος Γιακουμάκης είναι φίλος μου και μιλάμε και μου λέει τα καλύτερα για την Ολλανδία και το πώς βλέπουν το ποδόσφαιρο. Παρεμπιπτόντως, εύχομαι στον Γιώργο όπου και αν πάει, να κάνει μια ανάλογη της φετινής χρονιά και ακόμα καλύτερη”.
Για το γεγονός ότι αντιμετώπισε ένα “ωφέλιμο πισωγύρισμα” στην καριέρα του: “Σε όποια ομάδα και αν είσαι, αν δεν αγωνίζεσαι δεν μπορείς να βελτιωθείς. Είναι καλύτερο κάποιες φορές να κάνεις ένα βήμα πίσω, ώστε να πάρεις εμπειρίες και παραστάσεις.
Όταν ήμουν 17 ετών και πήγα στον Πλατανιά, ήταν ένα μεγάλο βήμα για μένα αλλά δεν ήμουν έτοιμος να παίξω Σούπερ Λιγκ. Είδα όμως τους ρυθμούς μιας ομάδας Σούπερ Λιγκ και αυτό με βοήθησε στη συνέχεια. Όποιος δουλεύει, ανταμείβεται.
Πάντα προσπαθούσα να βελτιώνομαι μέσω της έξτρα προπόνησης”.
Για τον στόχο της Εθνικής ομάδας: “Για όλους τους επαγγελματίες είναι στόχος να αγωνιστεί στην Εθνική.
Ο ανταγωνισμός είναι φυσικά τεράστιος… Ο κάθε ένας θα το ήθελε. Μακάρι να γευτώ αυτό το πράγμα”.
Η προτεραιότητα της επόμενης επιλογής: “Κύριος μου στόχος είναι να αγωνιστώ σε κάποια ομάδα του εξωτερικού, αν φυσικά έχω μια καλή πρόταση, σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν θα αποκλείσω όμως το να αγωνιστώ και σε ελληνική ομάδα. Κύριος στόχος είναι να ζήσω νέες εμπειρίες στο εξωτερικό.
Ό,τι είναι να γίνει πάντως, να γίνει το γρηγορότερο δυνατόν”.