Τι έγινε ρε παιδιά;

Ακόμη ένα ντέρμπι Νίκης-Ολυμπιακού το οποίο τελείωσε χωρίς νικητή, με τους ερυθρόλευκους να βολεύονται περισσότερο με την ισοπαλία λόγω του ότι είναι +2 στη βαθμολογία και τη Νίκη να παρουσιάζει (όπως και ο Ολυμπιακός βέβαια) ένα πολύ μέτριο πρόσωπο.

Ωστόσο προκαλεί εντύπωση ο τρόπος που η Νίκη αντιμετώπισε το ματς.

Αρχικά η χρησιμοποίηση στο αρχικό σχήμα του Κέρι ο οποίος ήταν όχι απλώς ανέτοιμος να αγωνιστεί αλλά ίσως και επικίνδυνο για την σωματική του ακεραιότητα. Ποιος αποφάσισε να παίξει ο αρχηγός της Νίκης; Το ότι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ήθελε να αγωνιστεί δε σημαίνει ότι ο προπονητής πρέπει να το επιτρέπει κιόλας. Μέγα λάθος του Κούτση.

Δεύτερον, η μη χρησιμοποίηση νωρίτερα στο ματς του Ιορδανίδη.

Σε έναν αγώνα που πάει όπως ο συγκεκριμένος, περιμένεις μια στιγμή φαντασίας κι έμπνευσης από τους ποιοτικούς σου παίκτες. Αντί αυτού, ο Κούτσης, ενώ έβλεπε την ομάδα του να υστερεί δημιουργικά, κρατούσε στον πάγκο τον Ιορδανίδη και όταν αποφάσισε να τον ρίξει στη “μάχη” ο ευφυής μέσος τον εξέθεσε, όντας εκ των κορυφαίων της Νίκης, δίνοντας πνοή στο παιχνίδι της.

Τέλος η συνολική τακτική αντιμετώπιση του ματς από τους κυανόλευκους ήταν λάθος. Συμφωνώ ότι μπορεί να υπήρχε κόπωση όπως είπε ο Κούτσης από τα συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλου, αλλά γι αυτό υπάρχει ο πάγκος.

Και σήμερα στον πάγκο δεν υπήρχε καν ο σίγουρα ξεκούραστος, Γιάννης Δωματάς. Όπως και ο Ντινιωτάκης. Και μην μου πει κανείς ότι έκανε λάθη στο ματς με τον ΟΦΗ. Αν αφήσουν τον παίκτη να παίξει ως εξτρέμ που είναι η θέση του και όχι ως δεξιός μπάκ(!) αν και αριστεροπόδαρος, μπορεί το παιδί να προσφέρει με την ενέργειά του και τον τσαμπουκά του. Και σήμερα τα χρειαζόταν αυτά η Νίκη. Ήθελε την έκρηξη και την ταχύτητα του Δωματά και του Ντινιωτάκη, το νεύρο τους και τον τσαμπουκά τους.