Σε… μπλε διπλό ταμπλό

Νίκη σε διπλό ταμπλό αυτή την Κυριακή, ανήμερα της Πεντηκοστής και παραμονή του Αγίου Πνεύματος μάλιστα!

Η ποδοσφαιρική ομάδα των μπλε αγωνίζεται για μία θέση στο μεγάλο τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας στην Άμφισσα κόντρα στον Νέο Αμφίλοχο, ενώ η ομάδα μπάσκετ παίζει στην Κατερίνη κόντρα στον Πολύγυρο, σε ένα περίεργο παιχνίδι διαβάθμισης.

Και χαρακτηρίζεται “περίεργο” γιατί πολύ απλά, αν και “μπαράζ”, δεν μπορεί να δώσει από μόνο του την άνοδο!

Η μπασκετική Νίκη προσδοκά στην “οικειοθελή” αποχώρηση ομάδων Β΄ Εθνικής, ακόμα και Α2!

Απίθανο;

Όχι, αντιθέτως πάρα πολύ πιθανό – για να μην γράψω βέβαιο – στην Ελλάδα της κρίσης, που μοιραία έχει χτυπήσει και τον αθλητισμό.

Όχι όμως και την σημερινή μπασκετική Νίκη, που με μπροστάρη τον Μπάμπη Τουτουτζόγλου (φυσικά και τους στενούς του συνεργάτες) έχει διαμορφώσει μία εντελώς διαφορετική κατάσταση που παρουσιάζει υγεία και πολλά έργα, τόσο στην πρώτη ομάδα που διεκδικεί δεύτερη σερί άνοδο, όσο και στις υποδομές της, που πριν από λίγα χρόνια είχαν στην κυριολεξία διαλυθεί!

Για το ποδόσφαιρο, η χρονιά που έφυγε και πήγε στράφι και που σε καμία περίπτωση η 2η θέση δεν την κάνει επιτυχημένη (από την στιγμή που επιτυχία για το μέγεθος της Νίκης ήταν ΜΟΝΟ η άνοδος), η κατάκτηση του τροπαίου και μόνο μπορεί να αποτελέσει μία ευχάριστη νότα!

Ίσως και νότα αισιοδοξίας γι ΄ αυτό που έρχεται…

Σίγουρα όμως, όπως όλοι θυμούνται την κατάκτηση του κυπέλλου ερασιτεχνών το μακρινό 1976 κόντρα στον ΠΑΟ ΡΟΥΦ, έτσι θα θυμούνται κι αυτό του 2018!

Η κούπα, όπως και να το κάνουμε είναι κούπα, πόσο μάλλον όταν είναι και Πανελληνίου βεληνεκούς!

Όσο για τον κόσμο;

Δύσκολη επιλογή: Άμφισσα ή Κατερίνη;

Όπως και να έχει, Νικάρα απέδειξε πως… σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο δεν μοιάζεις με καμία!!!