Ο Ολυμπιακός ζητά αφαίρεση βαθμών από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Τα δίνει όλα ο Ολυμπιακός προκειμένου να αφήσει τους ανταγωνιστές του πίσω βαθμολογικά, πριν καν ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα!

Εκτός γηπέδου φυσικά…

Ο Ολυμπιακός ζητάει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον των δύο ΠΑΕ βάσει του άρθρου 15, παράγραφος 4β και να επιβληθεί σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ποινή έδρας 2 έως 4 αγωνιστικές, πρόστιμο έως 250.000 ευρώ και παράλληλα αφαίρεση 3 βαθμών!

Το εν λόγω άρθρο μιλάει για «είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου, που συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν σε καταγγελία θεωρώντας πως έχουν έννομο συμφέρον (το οποίο θα κριθεί) και προς ενίσχυση των ισχυρισμών τους, προσκόμισαν μάλιστα οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο και φωτογραφίες).

Παράλληλα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός καταγγέλλει και τους παρατηρητές του τελικού και ζητάει την τιμωρία τους, ισχυριζόμενη πως δεν κατέγραψαν όλα τα περιστατικά!

Θυμίζουμε πως η εκδίκαση της υπόθεσης είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή (18/5) στις 15:00 στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και βάσει του κατηγορητηρίου, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ απειλούνται με βαρύ πρόστιμο και όχι με κάποια μεγαλύτερη ποινή.