Ομάδα πρωταθλητισμού…

Το σημαντικότερο πράγμα σε μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό είναι να κερδίζει τα λεγόμενα “μικρά” ματς, όπως ήταν το σημερινό για τη Νίκη Βόλου κόντρα στη Στυλίδα.

Το σύνολο του Γιώργου Κούτση έδειξε το χαρακτήρα που πρέπει ώστε να “καθαρίζεις” τέτοιους αγώνες, χωρίς να δίνεις επί της ουσίας δικαίωμα στον υποδεέστερο αντίπαλο να ελπίζει ότι μπορεί να σου στερήσει κάτι.

Χωρίς πολλά-πολλά και με φιλοσοφία εντελώς διαφορετική από αυτή των προηγούμενων ετών, η Νίκη επέβαλλε πλήρως το ρυθμό της παρά το γεγονός ότι βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και δεν πήγε στη λογική του να συντηρήσει το υπέρ της αποτέλεσμα, όπως αυτό διαμορφώθηκε έπειτα από το 1-2 που σημείωσε ο Κέρι.

Αφού οι κυανόλευκοι δεν “πελάγωσαν” από το γρήγορο τέρμα των γηπεδούχων, ισοφάρισαν, πέρασαν μπροστά στο σκορ και στη συνέχεια, όπως οφείλει κάθε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, πάτησε…γκάζι, πέτυχε ακόμη δύο γκολ και δεν επαναπαύτηκε στο ισχνό προβάδισμα.

Εν κατακλείδι, η Νίκη Βόλου απέδειξε σε εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι σε έναν υποδεέστερο αντίπαλο όπως η Στυλίδα, ότι φέτος θα είναι αυτή που θα επιβάλλει τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει ο προπονητής της και δεν θα περιμένει κάποιο “μαγικό” ούτε από έναν παίκτη ξεχωριστά, ούτε θα αφήνεται στις τύχες και τον ενθουσιασμό οποιουδήποτε θέλει να την κερδίσει επειδή και μόνο είναι η Νίκη Βόλου.