Ξαφνική παραίτηση Φάτση στην Νίκη!

Την απόφασή του να παραιτηθεί οριστικά και αμετάκλητα από την προεδρία της ερασιτεχνικής Νίκης, γνωστοποίησε ο μέχρι πρότινος πρόεδρός της Στέργιος Φάτσης!

Μέσα στην ξαφνική ανακοίνωση αυτή, εύκολα διακρίνει κάποιος πέρα από την (φυσιολογική) κούραση, την δυσαρέσκεια με ορισμένα πρόσωπα με τα οποία συνεργάστηκε, ενώ έκανε λόγο και για “θολό τοπίο” που διέπει τα ερασιτεχνικά σωματεία…

Η ανακοίνωση παραίτησης:

“Θα ήθελα οριστικά και αμετάκλητα να υποβάλλω τη παραίτηση μου, από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ της Ερασιτεχνικής.

Οι λόγοι είναι καθαρά προσωπικοί και οικογενειακοί.

Θεωρώ ότι, μετά από δέκα χρόνια ενασχόλησης μου με τα διοικητικά του ερασιτέχνη, έχει κλείσει ένας μεγάλος κύκλος της προσωπικής μου ζωής.

Έζησα πολλές ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές, που με έκαναν πιο δυνατό ως άνθρωπο. Έκανα πολλούς φίλους, με κάποιους θα εξακολουθήσω να είμαι, αλλά και εχθρούς και αυτοί με βοήθησαν να βελτιωθώ.

Το τοπίο της διοίκησης των ερασιτεχνικών σωματείων είναι θολό. Δεν υπάρχει νομοθεσία πλαίσιο, με πιο τρόπο πρέπει να λειτουργεί ένας ερασιτεχνικός σύλλογος.

Η πολιτεία, αντιμετωπίζει τους ερασιτεχνικούς συλλόγους ως εργοδότες ή ως επιχειρήσεις, σε ότι αυτό συνεπάγεται στις υποχρεώσεις έναντι του δημοσίου, χωρίς τα αντίστοιχα δικαιώματα.

Οι Πρόεδροι των ερασιτεχνικών σωματείων καθημερινά παίζουν με τη φωτιά και σε ένα σωματείο όπως είναι η Νίκη Βόλου, με τα 11 Ολυμπιακά αθλήματα που καλλιεργεί, με τον αριθμό των αθλητών που έχει και προπονητές που απασχολεί, ο καθένας καταλαβαίνει τις ευθύνες που έχει ο Πρόεδρος απέναντι σε όλους.

• Πρέπει να αντιμετωπίσει συνεργάτες, που μόνο στόχο έχουν να προβάλλονται εκ του ασφαλούς, μέσα από κάποιο τμήμα του συλλόγου όσο αντέξουν και μετά φεύγουν παρατώντας το τμήμα στην Ερασιτεχνική.

• Πρέπει να αντιμετωπίσει κριτές, που καθημερινά κρίνουν τα πάντα κρυμμένοι πίσω από ένα τηλέφωνο ή μέσα από κάποιο μέσο επικοινωνίας.

• Πρέπει να αποδεχτεί οφειλές προπονητών ή αθλητών, που νόμιμα διεκδικούν «μαύρο χρήμα».

• Πρέπει να αντιμετωπίσει γονείς, που θεωρούν ότι τα παιδιά τους γεννήθηκαν Μέσι, Τζόρνταν , Μπολτ ή Φελπς κι ότι ο σύλλογος δεν πρόσφερε ποτέ τίποτα στην εξέλιξη τους.

• Πρέπει να είναι πάντα και παντού παρών αφήνοντας την οικογένεια του ή ακόμα αψηφώντας και μικροπροβλήματα υγείας που προκύπτουν

• Πρέπει να βοηθά οικονομικά όσο δύναται ή να εξασφαλίζει χορηγίες για όλα τα τμήματα και πόσα άλλα ΠΡΕΠΕΙ.

Όλα τα παραπάνω είναι φυσιολογικό να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε μόνιμη ένταση, ψυχολογική και σωματική φθορά και ζει πάντα με το κίνδυνο να καταστρέψει τόσο τον εαυτό του, όσο και την οικογένεια του.

Θεωρώ ότι υπηρέτησα ανιδιοτελώς τη Νίκη Βόλου

• Ποτέ παιδί μου δεν ήταν αθλητής σε κανένα τμήμα του συλλόγου

• Ποτέ συγγενικό μου πρόσωπο δεν ήταν προπονητής του συλλόγου

• Ποτέ συγγενικό μου πρόσωπο δε διετέλεσε γραμματέας επί πληρωμή, σε κανένα τμήμα του συλλόγου

• Ποτέ δεν χρησιμοποίησα χρήματα του συλλόγου για προσωπική χρήση, παρόλο που το καταστατικό μου έδινε αυτή τη δυνατότητα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κώστα Μανιατάκη που το 2009 μου πρότεινε να ασχοληθώ με τα διοικητικά της Νίκης για πρώτη φορά.

Τους παλαιότερους συνεργάτες των Δ.Σ. κ.κ. Παρασκευόπουλο Πέτρο & Κολόζο Στέλιο καθώς και όλο το ΔΣ που διοίκησε το σύλλογο από τον Απρίλιο του 2017 έως σήμερα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Γραμματέα της Ερασιτεχνικής Έλενα Νταβλέρη για την άψογη συνεργασία που είχαμε καθώς και τη δημοσιογράφο Αναστασία Φύσσα για τις επαγγελματικές της υπηρεσίες που πρόσφερε αφιλοκερδώς έως σήμερα στο σύλλογο. Θεωρώ ότι οι στόχοι του συγκεκριμένου Δ.Σ. επετεύχθησαν κατά μεγάλο βαθμό.

Αυτοί ήταν η οικονομική εξυγίανση της Ερασιτεχνικής και η δημιουργία νέων χώρων άθλησης των παιδιών.

Η παρακαταθήκη δημιουργήθηκε.

Πρέπει να υπάρχει και συνέχεια.

Παραμένω στο Δ.Σ. ως απλό μέλος έως τις επερχόμενες εκλογές, όποτε γίνουν και θα συνεχίσω να προβάλλω το σύλλογο ως Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στον καινούριο Πρόεδρο.”