Ξάνθη: Χαμηλά η «μπάλα» αλλά ψηλά οι στόχοι!

Άλλαξε συνήθειες φέτος ο ΑΟΞ που ξεκίνησε την προετοιμασία του με πρώτη… πρωινή προπόνηση και χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας στα Πηγάδια.

Με χαμηλό προφίλ φέτος αλλά και πάλι με υψηλές φιλοδοξίες, ο ξανθιώτικος Σύλλογος “χτίζεται” από την αρχή, με κινήσεις που έχουν πολλά κοινά με… πέρσι (ξένος προπονητής, νέο προπονητικό επιτελείο, αγωνιστικά “νέα” ομάδα) στα οποία προστέθηκε και ο μεγάλος “πονοκέφαλος” της διαχείρισης των πολλών συμβολαίων.

Η Ξάνθη προσπαθεί να βρει την… ισορροπία της μετά από δύο χρονιές… ανισορροπίας με τον μη αγωνιστικό υποβιβασμό, με τις αλλαγές στη Διοίκηση που παρά την επένδυσή της, δεν είδε τον στόχο της ανόδου να επιτυγχάνεται και με όσα συμβαίνουν στη νέα εποχή του ΑΟΞ.

Πολλά νέα πρόσωπα στα γήπεδα της ομάδας με το νέο προπονητικό επιτελείο (Επικεφαλής Προπονητής: Jaime Monroy, Βοηθοί Προπονητή: Todol Virgili Salvador, Horst Guido Hoffmann, Προπονητές Τερματοφυλάκων: Αλέκος Μαλαδένης, Κοράι Κισά Ομέρ, Γυμναστής: Das Neves Soao Miguel, Αναλυτής: Mateo Pedro, Τμήμα Scouting: Λεωνίδας Μπίλης) που υπό την παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή Άκη Στολτίδη έδωσε τις πρώτες του οδηγίες στους ποδοσφαιριστές.

Σε ένα ρόστερ όπου δεν βρίσκονται πλέον οι Μπέντο, Έλιοτ, Παντελιάδης, Κέβιν, Τζούρμαν, Πέτροβιτς, Βέρκερ, Ντίνας, Σιατραβάνης, Βόλτερς, Μπριλάντε, Έμπερτ, Παπάζογλου Θ., Βασίλεφ, Καπνίδης, Μικελτάντζε, Σταθάκης, Στεπάνοβιτς, Φάκης, Βαλμάς και Βέλιτς, ενώ στον αντίποδα έδωσαν το “παρών” αρκετά από τα νέα αποκτήματα της ομάδας καθώς επίσης και νεαροί ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται οι επόμενες κινήσεις ενίσχυσης από τον ΑΟΞ, που θέλει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο Pravets της Βουλγαρίας να έχει στο μέγιστο βαθμό διαμορφωμένο το ρόστερ του.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι Μπάτζιος, Κρητικός, Γιακουμής, Μιχαήλ, Τσέλιος, Ουνγιαλίδης, Μόνχε, Άνταμ, Σκαρσέλα, Τζανακάκης, Διαμαντόπουλος και Δόρης, ενώ ο ΑΟΞ αναμένεται να ολοκληρώσει και την προσθήκη των Βαγγέλη Πλατέλλα, Μανώλη Φαζό και του νεαρού τερματοφύλακα Λάζαρου Ηλιόπουλου.

Ο Χάιμε Μόνροϊ το πρωί χώρισε τους ποδοσφαιριστές σε γκρουπάκια και ακολούθησαν το πρόγραμμα ασκήσεων που περιλάμβανε και ασκήσεις με την μπάλα από την πρώτη κιόλας μέρα, ενώ το απόγευμα το πρόγραμμα περιλάμβανε ενδυνάμωση στο γυμναστήριο, ενώ οι ποδοσφαιριστές ήδη έχουν ξεκινήσει να υποβάλλονται στις καθιερωμένες ιατρικές/εργομετρικές εξετάσεις.

Πηγή: Xanthi-sport.grΠΗΓΗ