Αρχική » Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 74-70 – Μπάσκετ – Euroleague

Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 74-70 – Μπάσκετ – Euroleague

by admin

Σημάδια ανάκαμψης από την Μπαρτσελόνα μετά τη συντριβή από την Μπασκόνια!

Με καθοριστικούς τους Βέσελι, Αμπρίνες και Κάλινιτς στα τελευταία λεπτά, οι Καταλανοί νίκησαν 74-70 τη Βαλένθια, πηγαίνοντας στο 7-2. Από την άλλη, αυτή ήταν τρίτη σερί ήττα για τις «νυχτερίδες», που υποχώρησαν στο 5-4.

Ο Βέσελι ήταν και κορυφαίος για τους «μπλαουγκράνα» με 17 πόντους, ενώ άλλους 12π. πρόσθεσε ο Αμπρίνες.

Από την ομάδα του Μουμπρού, ξεχώρισαν οι Τζόουνς και Ίνγκλις με 15π. και 13π. αντίστοιχα.

Το ματς
Από νωρίς είχε σταθερά το προβάδισμα η Μπαρτσελόνα, με τη Βαλένθια να μένει κοντά (13-11), μέχρι το 5’. Έκτοτε, οι «μπλαουγκράνα» πήραν τον έλεγχο και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +9 (25-16). Καλύτεροι ήταν στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου οι φιλοξενούμενοι, πλησιάζοντας στον πόντο (29-28), στο 16’. Έτσι κύλησε το ματς μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τους Καταλανούς να διατηρούν το προβάδισμά τους και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το +4 (37-33).

Με σερί 5-0 μπήκε η Βαλένθια στο δεύτερο μέρος, παίρνοντας το προβάδισμα (37-38), με τους Σατοράνσκι και Αμπρίνες να απαντούν για το +5 (45-40), στο 23’. Ωστόσο, οι «νυχτερίδες» αντέδρασαν έμειναν κοντά και έτσι οι «μπλαουγκράνα» έκλεισαν την τρίτη περίοδο με το μπροστά (54-52).

Καλύτερα μπήκε η Βαλένθια και στο τέταρτο δεκάλεπτο, παίρνοντας το προβάδισμα (58-60), στο 34’. Εκεί, ανέλαβαν… δράση οι Αμπρίνες και Κάλινιτς, οι οποίοι με τα τρίποντά τους έστειλαν την Μπαρτσελόνα στο +8 (68-60), στο 37’. Στον εναπομείναντα χρόνο οι Καταλανοί άντεξαν στην πίεση της ομάδας του Μουμπρού και πήραν τη νίκη με το τελικό 74-70.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 37-33, 54-52, 74-70

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like