Αρχική » Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ: Ο πρώτος μεταπολεμικός τίτλος της «Ένωσης»

Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ: Ο πρώτος μεταπολεμικός τίτλος της «Ένωσης»

by admin

Τον πρώτο της μεταπολεμικό τίτλο πανηγύρισε σαν σήμερα, 3 Ιουλίου, πριν από 75 χρόνια η ΑΕΚ, με την «Ένωση» να φτάνει στην πιο περιπετειώδη κατάκτηση Κυπέλλου Ελλάδας.

Το εν λόγω τρόπαιο βρίσκεται στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ στην OPAP Arena, με τους «κιτρινόμαυρους» να ενημέρωνουν σχετικά.

Η ανάρτηση της ΑΕΚ:

Μία από τις πιο περιπετειώδεις κατακτήσεις Κυπέλλου Ελλάδας για την ΑΕΚ ήταν αυτή του 1949. Αντίπαλος ήταν ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, σε έναν αγώνα που διεκόπη στο 19′ της παράτασης, αφού είχε ήδη πέσει το σκοτάδι! Το αποτέλεσμα παρέμενε ισόπαλο χωρίς τέρματα και η ΑΕΚ αγωνιζόταν από νωρίς με εννέα παίκτες, αφού ο Ξένος και ο Μάγειρας είχαν φύγει τραυματίες και οι αλλαγές δεν επιτρέπονταν ακόμα τότε.

Ορίστηκε επαναληπτικός που οδηγήθηκε και αυτός στην παράταση, όμως αυτή τη φορά ο αγώνας ολοκληρώθηκε κανονικά και η ΑΕΚ ήταν νικήτρια με 2-1 και με σκόρερ των δύο γκολ τον Θεσσαλονικιό επιθετικό Παναγιώτη Πατάκα.

Ήταν ο πρώτος μεταπολεμικός τίτλος της ΑΕΚ και πέρασε στην ιστορία σαν σήμερα πριν από 75 χρόνια, στις 3 Ιουλίου 1949. Στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ στην OPAP ARENA εκτίθενται το τρόπαιο αλλά και κάποια άλλα σπάνια ντοκουμέντα από εκείνη την εποχή. Το Μουσείο λειτουργεί καθημερινά 10.00-18.00, εκτός Δευτέρας.

Α

ΠΗΓΗ

You may also like