Παρουσίασε και τον Γάλλο τεχνικό Οσβάλντ Τανσό ο Αχιλλέας Μπέος
Άνοιξε τελικά τα χαρτιά του ο Αχιλλέας Μπέος, με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο και για μία ακόμα φορά, εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει από το Ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο από την ομάδα αγαπά, τον Βόλο…
Και φυσικά η κυριότερη αιτία είναι η τοξικότητα του χώρου, αφού όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Αχιλλέας Μπέος “..πριν φύγω έχω παραγγείλει φουστανέλες για να τους δώσω στους έξι εκεί στην Super League”, θέλοντας να καυτηριάσει τις εκλογές της προηγούμενης Παρασκευής.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του
Κουράστηκα είναι προσωπική επιθυμία, αποκορύφωμα οι εκλογές της Super League… Έχω παραγγείλει φουστανέλες με δαντέλα να στείλω σε έξι που ψήφισαν.
Τους τελευταίους 2-3 μήνες, υπήρξε πολύ έντονο ενδιαφέρον από 6-7 επενδυτές.
Η αλήθεια είναι ότι οι τέσσερις κόπηκαν αμέσως, είτε επειδή δεν είχαν τις δυνατότητες, είτε επειδή είχαν διαφορετικούς στόχους κι ενδιαφέροντα από εμάς. Δεν ήθελαν να επενδύσουν κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε… Υπήρξαν, όμως, δύο εταιρίες, με έντονο ενδιαφέρον, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, με ανθρώπους, εντός Ελλάδας, που είναι άμεσοι συνεργάτες των επενδυτών. Αυτή την στιγμή που μιλάμε, συνεχίζουν το “ψάξιμο”, ελπίζω πώς θα ολοκληρωθεί η συμφωνία.
Δεν είναι πρωταρχικός στόχος ή σκοπός το οικονομικό, αυτό είναι το τελευταίο. Το σημαντικό είναι η διάδοχη κατάσταση να μπορέσει, την συγκεκριμένη ομάδα, να την επεκτείνει, να την βελτιώσει, να την κάνει να μεγαλουργήσει σε όλα τα επίπεδα.
Δεν δημιουργήσαμε κάτι, για να το πετάξουμε!
Θέλουμε ο Βόλος να δημιουργήσει περισσότερους φιλάθλους, να παίξει πιο ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο και να κερδίσει κι άλλους υποστηρικτές, εντός κι εκτός Μαγνησίας.
Σε πέντε με δέκα μέρες, θα υπάρχει κατάληξη, θετική ή αρνητική. Να πω στον κόσμο του Βόλου ότι η σημερινή ομάδα δημιουργήθηκε σε μία πόλη, με δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία – τουλάχιστον “στα χαρτιά” – τη Νίκη και τον Ολυμπιακό.
Ήταν δύσκολο να επιβιώσει, ο μόνος τρόπος ήταν να υπερτερεί σε όλα τα επίπεδα κι ο κόσμος να την αγκαλιάσει. Να υπάρχει ειλικρίνεια και συνέπεια, να μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις, οικονομικές και μη.
Και τα καταφέραμε… “Πατάμε ένα κουμπί” και βγάζουμε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, αυτό το καταφέρνουν ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα, μετρημένες στα δάχτυλα του χεριού. Υπάρχουν καθημερινά, στην Super League 1 και 2, δεκάδες προσφυγές που φτάνουν στα γραφεία, στο όνομα ΠΑΕ Βόλος δεν υπάρχει ούτε μία! Αυτά είναι προτερήματα για μία νέα ομάδα, συνεχίζουμε να δουλεύουμε με πειθαρχία, γι’ αυτό και δεν ανησυχώ ότι θα βρεθεί κάποιος ή κάποιοι να πάρουν την ομάδα και να συνεχίσουν αυτό που ξεκινήσαμε”.
Παράλληλα, συμπλήρωσε: “Δεν χωράνε δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Ξέρετε πως όταν κάνω κάτι, παθιάζομαι, δίνω όλη μου την δύναμη.
Αυτή την δύναμη θέλω να την δώσω στην αγαπημένη μου πόλη, τον Βόλο, που ο κόσμος μου έδωσε τα κλειδιά της και δεν θέλω να τον διαψεύσω.
Για να γίνει αυτό, πρέπει να φύγω από το ποδόσφαιρο, μακάρι να γίνει αυτό το συντομότερο δυνατό, με την προϋπόθεση, όμως, ότι θα βρεθεί ο κατάλληλος διάδοχος”.
Για το αν θα παραδοθεί έτοιμη η ομάδα στους υποψήφιους αγοραστές
“Δεν αγχώνομαι, ούτε βιάζομαι. Να ψάξουν οτιδήποτε θέλουν. Αν κι εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, σε 2-3 μέρες, θα υπάρχουν κενά στον σχεδιασμό.
Αν ολοκληρωθεί σε ένα μήνα, θα είναι έτοιμη η ομάδα και θα παραδοθεί αυτούσια”.
Σε ερώτηση για το αν θα είναι παρών (πρόεδρος) στην μετάβαση στην νέα ιδιοκτησία
“Δύο εταιρίες ενδιαφέρονται, με το που υπάρξει νέος ιδιοκτήτης, ο Αχιλλέας Μπέος τελείωσε από το ποδόσφαιρο! Έχω πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω, έχω πέντε παιδιά, έχω τον Δήμο Βόλου και προσωπική ζωή, μπορώ να αφιερώσω περισσότερο χρόνο σε μένα και την σύντροφό μου.
Στην ζωή, υπάρχει αρχή και τέλος. Ήρθε η ώρα να αποχωρήσω. Μπορείτε να αναλογιστείτε τον λόγο. Ο λόγος είναι ο τρόπος σκέψης που έχουν ορισμένοι άνθρωποι για το ποδόσφαιρο.
Στην Ελλάδα λοιδορήθηκα, έφαγα λάσπη, οδηγήθηκα στην φυλακή, δεν θέλω ούτε ο χειρότερος εχθρός μου να βιώσει, όσα βίωσα.
Βγήκα νικητής απ’ όλο αυτό, δυνατός.
Δυστυχώς, το ποδόσφαιρο δεν λειτουργεί με συγκεκριμένους όρους.
Κυβέρνηση και ΕΠΟ οφείλουν να βάλουν τους όρους που θα ισχύουν για όλες τις ομάδες.
Η μικρή και η μεγάλη ομάδα πρέπει να φαίνεται στο γήπεδο κι όχι στα χαρτιά.
Στην Ελλάδα, τους όρους τους βάζει το “Big 4″, όπως μόνες τους βαφτίστηκαν κάποιες ομάδες και είναι όλα προς όφελος δικό τους κι όχι προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου”.