Connect with us

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Λόγια… σταράτα από τον Αλέκο Βοσνιάδη

Εγώ δεν ήρθα να κάνω τον “κολλητό” εδώ…

Λόγια σοβαρά που αποτυπώνουν την πραγματικότητα είπε ο Αλέκος Βοσνιάδης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Ο έμπειρος τεχνικός της Νίκης, πέρα από τα αγωνιστικά, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε πράγματα και καταστάσεις που συνάντησε ερχόμενος στην ομάδα που τόνισε πως αγαπά.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

«Δεν θα με πείραζε αν κάποιος από τους φιλάθλους που είναι μακριά μου, να μου κάνει κριτική, στο ποδόσφαιρο είμαστε, εμένα μ’ ενοχλεί αυτός που είναι δίπλα μου, ο οποίος, ενώ κάνουμε χειραψίες και μιλάμε, μου λέει από την κερκίδα βγάλε αυτόν και βάλε τον άλλον ή να μου φωνάζει «…ξύπνα, κοιμάσαι.

Δεν μπορείς να έρχεσαι δίπλα μου, να μου μιλάς όλη την εβδομάδα, να κάνουμε και λίγο πλάκα, να λέμε και πράγματα μεταξύ μας και δεν είναι ένας, είναι 3-4 και αμέσως μετά, να σε ακούν να κάνεις τον προπονητή της κερκίδας.

Ένας απ’ αυτούς ανέλαβε πόστο και σε άλλη ομάδα… Δεν μπορείς να μου κάνεις χειραψίες στο ματς με την ΑΕΛ, να κάνουμε κουβέντα και στο επόμενο παιχνίδι που εγώ έχω 11 ποδοσφαιριστές, έναν στόπερ και έναν τερματοφύλακα στον πάγκο με τον Απόλλωνα Λάρισας και που είμαστε εξουθενωμένοι, έχοντας παίξει Τετάρτη και ξαναπαίζουμε Σάββατο, να στραβώνει το παιχνίδι και να ακούω αυτόν που μιλούσαμε φιλικά, να φωνάζει «…Βοσνιάδη, άλλαξέ το, δεν πάει έτσι».

Αφού έχεις επιλέξει να κάνεις τον προπονητή, κάτσε λοιπόν μακριά μου και δεν χρειάζεται να έρχεσαι δίπλα μου. Εγώ μ’ αυτούς τα είχα.

 

Προπονητής είμαι θα δεχθώ κριτική.

Και όπως έχει ανοίξει το διαδίκτυο μπορεί να σε διασύρει ο καθένας.

Αυτά τα έχω βγάλει από το μυαλό μου. Εγώ απλώς δεν αντέχω τους διπρόσωπους, αυτόν που θα έρχεται και θα με αγκαλιάζει μέσα στην εβδομάδα και την Κυριακή θα φωνάζει από την κερκίδα και θα πουλάει και τρέλα.

Εγώ αυτούς περιόρισα και τους έκανα μακριά!

Έλα δίπλα μου στην προσπάθεια, κατάλαβε τι ακριβώς θέλω και από κει και μετά, αν δεν σε καλύπτει αυτό που κάνω, διάλεξε θέση.

Ή γύρω από την ομάδα ή μακριά και φώναζε όσο θέλεις… Τέτοια έγιναν αρκετά, αλλά είναι μέσα στο παιχνίδι, δεν με χαλάνε. Εγώ δεν ήρθα εδώ για να κάνω κολεγιές, ούτε να κάνω τον αρεστό, ούτε γυρίζω στη Νέα Ιωνία για να κάνω φιλίες.

Έβλεπα πως διαχειριστήκαν την προηγούμενη κατάσταση με τον προηγούμενο προπονητή.

Εγώ δεν ήρθα να κάνω τον κολλητό εδώ,  ήρθα σε μία ομάδα που ταλαιπωρήθηκε και σώθηκε από μία κατάσταση και δεν θα επιτρέψω να γίνει κάτι τέτοιο την επόμενη χρονιά ή και τα επόμενα χρόνια ακόμη.

Δεν χρειαζόταν να συστηθώ πολλές φορές. Έχω ξαναπεράσει και με επιτυχία. Ήρθα για να μην κάνω κολλητηλίκια για τα δύσκολά μου.

Δεν το έχω ανάγκη, έχω περάσει δύσκολα στην καριέρα μου και όπου έφτασα, έφτασα, χωρίς να έχω πλάτες.

Έκανα την προσπάθειά μου χωρίς να έχω προίκα. Τα αποτελέσματα με έφεραν εδώ…

Όταν αποφάσισα να έρθω στη Νίκη, έλεγα ότι θα κάνω μία προσπάθεια μαζί με την διοίκηση, ώστε η ομάδα να μην ξαναλείψει οκτώ χρόνια από τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Χάνοντας τόσα χρόνια η ομάδα, αυτό έφερε κουσούρια των κάτω κατηγοριών.

Χάθηκε η σειρά, χάθηκαν οι αρχές, χάθηκε ο επαγγελματισμός.

Ο καθένας μπορούσε να ανοίξει μία πόρτα να μπει και να κάνει πλάκα. Σταματούσε η προπόνηση, για να μπει κάποιος μέσα και ν’ αγκαλιάσει έναν παίκτη, ενώ ο προπονητής μιλούσε ακόμη!

Γινόταν πράγματα που αντιλήφθηκα την προηγούμενη χρονιά και είπα να τελειώσει η περσινή σεζόν, να γλιτώσει η ομάδα και να δούμε τι θα κάνουμε.

Αυτό όμως παρεξηγήθηκε… Όταν εγώ είπα «παιδιά, μέχρι εκεί μπορείτε…», γιατί το έκανα αυτό; Γιατί είμαι αυταρχικός; Όχι.

Το έκανα, γιατί ήθελα να φέρω στο επίπεδο που δικαιολογεί αυτή η κατηγορία.

Πέρυσι παρακαλούσα παίκτες να έρθουν, φέτος η ομάδα δεν το έχει αυτό. Η ομάδα έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της, έχει μία πολύ καλή διοίκηση, είναι ανταγωνιστική.

Αυτό διευκολύνει εμένα και την διοίκηση για την επόμενη ομάδα που θα χτιστεί.

Να σας φέρω ένα παράδειγμα: Έρχεται ο Τσουκαλάς ο οποίος έχει παραστάσεις από πολύ υψηλό επίπεδο. Αν έβλεπε πλακίτσα, θα καταλάβαινε σε τι ομάδα ήρθε από την πρώτη εβδομάδα.

Δώσαμε μεγάλη μάχη για να έρθουν κάποια παιδιά στην ομάδα. Αν ο ποδοσφαιριστής δει άλλα πράγματα, θα τον χάσεις και ο ίδιος θα έχει στείλει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα. Δώσαμε μάχη να το φτιάξουμε αυτό…

Αυτό που θέλω περισσότερο απ’ όλα είναι να μπουν οι βάσεις σε μία ομάδα που πραγματικά αγαπώ και ας είναι αντιεπαγγελματικό αυτό που λέω».

Advertisement

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ