Λουτσέσκου: «Θα δώσει στοιχεία που μας έλειπαν ο Κούρτιτς» – Ποδόσφαιρο – Super League 1 – Π.Α.Ο.Κ.

Ανέτοιμο χαρακτήρισε ακόμη τον ΠΑΟΚ, μετά τη φιλική του νίκη (0-2) επί της Σαρλερουά ο Ρασβάν Λουτσέσκου. Μάλιστα, ο τεχνικός του «δικεφάλου του Βορρά» τόνισε ότι η απόκτηση του Γιασμίν Κούρτιτς θα δώσει στοιχεία που έλειπαν στην ομάδα του, ενώ σχολίασε και την παρουσία των Ολιβέρια και Τέιλορ.

Αναλυτικά, ο Ρασβάν Λουτσέσκου μίλησε για:

-τα συμπεράσματά του από το φιλικό: «Αυτό που περίμενα να δω, το είδα και σήμερα. Είμαστε στη διαδικασία της προετοιμασίας, είναι φυσιολογικό να μην υπάρχουν οι αντιδράσεις που θέλουμε, να είμαστε λίγο αργοί γενικά. Αλλά την ίδια στιγμή, έχουμε τη διάθεση ως ομάδα, ως οργανισμός, να καλύψουμε αυτήν την απόσταση. Δύο εντεκάδες και σήμερα, λίγο πιο “μπλεγμένες” και ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι γιατί θέλουμε να αρχίσουν σιγά σιγά οι παίκτες να βρίσκονται ο ένας με τον άλλον, να δημιουργούν συνεργασίες. Τη δεδομένη στιγμή, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε στην προετοιμασία, και μετά τα παιχνίδια δουλεύουμε για 15′, η δουλειά μας δεν είναι εύκολη αλλά όσο πλησιάζουμε στα επίσημα παιχνίδια πρέπει να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται».

-τους Ολιβέιρα και Τέιλορ: «Ξέραμε πολύ καλά τι θα παρουσιάσουν οι συγκεκριμένοι παίκτες. Αυτό κρατάμε, αυτό είναι το θετικό, ότι ανταποκρίνονται σε αυτά που πιστεύαμε ότι θα παρουσιάσουν. Γενικότερα τα συγκεκριμένα φιλικά να έχουν σημασία για εσάς όσον αφορά στο αποτέλεσμα, αλλά εμένα δε με ενδιαφέρει πολύ αυτό. Με ενδιαφέρει κυρίως η δουλειά που γίνεται, είμαστε στην αρχή μιας διαδικασίας και θέλουμε να φτάσουμε ως το τέλος της. Μας ενδιαφέρει να εφαρμόζουν οι παίκτες αυτά που δουλεύουμε, να αντιλαμβάνονται τη φιλοσοφία και να τη βγάζουν στα παιχνίδια».

-τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει υψηλές προσδοκίες για τη φετινή σεζόν. Παρόλα αυτά, πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πολύ διαφορετική η κατάσταση μας τώρα. Θέλουμε χρόνο για να δουλέψουμε και να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε για να διεκδικήσουμε τους στόχους μας».

-την προσθήκη του Κούρτιτς: «Τη δεδομένη στιγμή, αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει θέληση, να προσπαθούν οι παίκτες να εφαρμόζουν όσα δουλεύουμε στην προπόνηση. Είμαστε πολύ μακριά από αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε γενικότερα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται. Όσον αφορά στον Κούρτιτς, είναι ένας ποδοσφαιριστής που μας δίνει στοιχεία που έλειπαν. Η παρουσία του είναι πολύ σημαντική στο κέντρο, θα γεμίσει με ποιότητα τον χώρο και θα μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά τον Ελ Καντουρί, που μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα στην επίθεση».

Α

ΠΗΓΗ