Η προκήρυξη της Γ΄ Εθνικής

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, μιλώντας στο «Metropolis 95.5» και στην εκπομπή “Στην Σέντρα”, ξεκαθάρισε το… ομιχλώδες τοπίο που επικρατούσε στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, αναφέροντας ότι οι ομάδες που θα καταταγούν έως την 8η θέση θα παραμένουν στη Γ’ Εθνική, ενώ οι ένατοι κάθε ομίλου θα παίζουν μπαράζ, Βορρά και Νότου.

Αναλυτικά, η τοποθέτησή του κ. Διακοφώτη:

«Περιμένουμε μέχρι τώρα την απάντηση από την Super League για την πρόταση που ήδη είχε εισάγει στην Ομοσπονδία σχετικά με τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της Football League.

Όταν το συζητήσαμε, μας είπαν ότι πρέπει να το αποφασίσουμε όλοι μαζί.

Αποφασίσαμε να κάνουμε την προκήρυξη ώστε να γνωρίζουν τα σωματεία ότι οι οχτώ πρώτοι θα ανέβουν στη νέα Football League και στην συνέχεια, οι οχτώ δεύτεροι θα μοιραστούν σε δύο ομίλους, θα γίνει ένα πρωτάθλημα Βορρά Νότου και από εκεί θα ανεβούν δύο ομάδες.

Έτσι θα έχουμε 12 ομάδες από την Γ Εθνική στη νέα Football League.

Επιπλέον, προβλέπεται η Γ’ Εθνική να απαρτίζεται από 112 ομάδες και εάν βάλουμε όλα τα νούμερα θα δούμε ότι δε μας βγαίνει.

Θα πρέπει να παραμείνουν οι ομάδες μέχρι και τον όγδοο στην κατηγορία και από εκεί και πέρα οι οχτώ ένατοι, να χωριστούν σε Βορρά και Νότο και  να γίνουν αγώνες μπαράζ.

Θα μείνουν δύο από Βορρά και δύο από Νότο, έτσι ώστε του χρόνου να μπορέσουμε να έχουμε 112 ομάδες.

Αυτά θα περάσουν στο συμβούλιο στις 25 του μηνός».