Αρχική » Η εκδίκαση έφεσης του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός – Ποδόσφαιρο – Stoiximan Super League – Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Η εκδίκαση έφεσης του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός – Ποδόσφαιρο – Stoiximan Super League – Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

by admin

Στις 15:30 γίνεται το δεύτερο και ίσως όχι ακόμη τελευταίο επεισόδιο για την τύχη του ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που διακόπηκε μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από ρίψη κροτίδας.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα ακούσει τις θέσεις των «ερυθρόλευκων», που πρωτόδικα είχαν τιμωρηθεί από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League με απώλεια του αγώνα με 3-0, αφαίρεση ενός βαθμού, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 38.000 ευρώ. Η πλευρά του Παναθηναϊκού θα παραστεί στη διαδικασία έχοντας ασκήσει έφεση για την απόρριψη της κύριας παρέμβασης που έκανε στην πρώτη εκδίκαση.

Πέρα από την τύχη του αγώνα, η απόφαση θα κρίνει και την παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες έχουν θέσει στη διάθεση του κοινού τα εισιτήρια για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ (19:30) και το sold out θεωρείται θέμα χρόνου, ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες για το αν τελικά το ματς θα γίνει με κόσμο.

Κι αυτό γιατί ο κανονισμός της ΕΠΟ είναι ασαφής. Αφενός αναφέρει πως «… οι αποφάσεις είναι άμεσα εκτελεστές, εκτός αυτών που ορίζουν την διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές» και αφετέρου, σε άλλη παράγραφο, τονίζεται πως «… οι αποφάσεις για διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές εκτελούνται την αμέσως επόμενη από την έκδοσή τους αγωνιστική μέρα, εκτός αν μεσολαβεί διάστημα μικρότερο από πέντε μέρες από την έκδοση της απόφασης μέχρι τη μέρα του αγώνα, οπότε η απόφαση εκτελείται τη μεθεπόμενη αγωνιστική».

Πάντως στον Ολυμπιακό θεωρούν πως το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει σε κάθε περίπτωση με κόσμο, εκτός κι αν η απόφαση της Εφέσεων ληφθεί πριν την Κυριακή και διατηρηθεί η τιμωρία έδρας. Σημειώνεται πως τα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού είναι με Παναιτωλικό και ΑΕΚ.

Α

ΠΗΓΗ

You may also like