Αρχική » Ελεύθερος με όρους ο Απόστολος Λύτρας για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Ελεύθερος με όρους ο Απόστολος Λύτρας για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

by admin

Ολοκλήρωσε την απολογία στην ανακρίτρια ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας που αντιμετωπίζει κακουργηματική κατηγορία για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, επίσης δικηγόρου.

Μετά την απολογία του ανακρίτρια και εισαγγελέας του επέβαλαν περιοριστικούς όρους – να μην πλησιάσει το θύμα – και τον άφησαν ελεύθερο.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι μετά τα αδιάσειστα ευρήματα της αναφοράς του γιατρού που τον κατήγγειλε, ο κατηγορούμενος δικηγόρος ομολόγησε και επιχείρησε να δικαιολογήσει την πράξη του επιρρίπτοντας ευθύνη στο θύμα με κάποια τηλεφωνικά μηνύματα τα οποία κατά τις πληροφορίες αυτές τον εξόργισαν.

Πάντως, η αναφορά του γιατρού που καθόρισε τη σύλληψη και την ασκηση δίωξης κάνει λόγο για κατάγματα και βαριές κακώσεις σε πρόσωπο, κεφάλι και χέρια.

O ιδιος σε δηλώσεις του εμφανίστηκε μετανιωμένος και ανέφερε ότι θα επιχειρήσει να θεραπευθεί ζητώντας συγγνώμη απο τη σύζυγο του και τις κόρες του.

Η υπόθεση έφθασε στις αρχές, όταν ο γιατρός της ιδιωτικής κλινικής, όπου προσήλθε η σύζυγος του ποινικολόγου με βαριά τραύματα σε πρόσωπο, κεφάλι και χέρια, εφάρμοσε τη νέα νομοθεσία που επιβάλλει την άμεση καταγγελία στις αρχές, από γιατρούς, εκπαιδευτικούς, ψυχιάτρους και λοιπούς που έρχονται σε επαφή με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Μάλιστα ο νόμος προβλέπει ως υποχρέωση των παραπάνω προσώπων την καταγγελία στις αρχές, ανεξάρτητα αν το θύμα επιθυμεί να καταγγείλει η αν αρνείται ότι υπήρξε αποδέκτης βίαιης συμπεριφοράς.

Ο νόμος αυτός, γνωστός ως νόμος Φλωρίδη, εφαρμόζεται τελευταία και αφορά γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους, ανάπηρους και κάθε ευάλωτο άτομο, που δέχεται βία ακόμα κι αν δεν θέλει- κάτι που δυστυχώς συμβαίνει συχνά- να προβεί σε καταγγελία.

Η νέα νομοθεσία επιβάλλει μάλιστα ειδικό προστατευτικό καθεστώς στους καταγγέλλοντες γιατρούς, εκπαιδευτικούς η άλλους, για να μην στοχοποιούνται από τους θύτες, καθώς προβλέπεται ότι μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις καλούνται σε κατάθεση αλλιώς λαμβάνεται υπόψη η αναφορά τους.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like