Εκτός με Μακεδονικό Φούφα στο Κύπελλο η Νίκη

Πραγματοποιήθηκε στην ΕΠΟ η κλήρωση της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Όπως είναι γνωστό, στην φετινή διοργάνωση η ΕΠΟ αποφάσισε να μετέχουν και οι Κυπελλούχοι των ΕΠΣ, οπότε παίρνει μέρος και η Νίκη Βόλου μετά από αρκετά χρόνια…

Η Νίκη κληρώθηκε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Μακεδονικό Φούφα, μία ομάδα που πέρσι πήρε το κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης, πήρε μέρος στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής τερματίζοντας στην 3η θέση.

Ο Μακεδονικός Φούφα είναι μία ομάδα της Πτολεμαΐδας, αρκετά γνωστή (και δυνατή) στα μέρη της και το ματς θα είναι νοκ – άουτ.

Όσο για την κλήρωση του Κυπέλλου, στην κληρωτίδα μπήκαν οι 41 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ (12 δεν δήλωσαν συμμετοχή) από τις οποίες προέκυψαν 20 ζευγάρια.

Οι νοκ –  άουτ αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 26 Αυγούστου.

Η 2η Φάση

Στην 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, θα πάρουν μέρος οι είκοσι επτά (27) ομάδες που θα προκριθούν από την 1η Φάση…

Με κλήρωση θα περνάνε πέντε (5) ομάδες άνευ αγώνα στην επόμενη φάση και οι υπόλοιπες είκοσι δύο (22) αφού χωριστούν σε δύο (2) ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς – Νότος) θα δημιουργήσουν έντεκα (11) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες αποκλεισμού (νοκ – άουτ) θα προκύψουν έντεκα (11) ομάδες, οι οποίες μαζί με τις πέντε (5) ομάδες που θα περάσουν άνευ αγώνα, θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

Το σύνολο των ομάδων που θα προκριθούν για την 3η φάση, θα είναι δέκα έξι (16)…

Στην διαδικασία της κλήρωσης θα τοποθετηθούν οι ομάδες σε δύο (2) κληρωτίδες, όπως διαχωρίστηκαν βάσει γεωγραφικών κριτηρίων (Βορράς – Νότος).

Γηπεδούχος ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη.

Η ομάδα που θα προκριθεί άνευ αγώνα από την 1η Φάση, δεν δύναται να συμπεριληφθεί στις 5 ομάδες που θα προκριθούν άνευ αγώνα από την 2η Φάση.

Στην εν λόγω φάση, εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 12 του Κ.Α.Π. (παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί).