Connect with us

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Δεληζήσης κατά… Μπούργος

Ήρθε στη Νίκη γιατί έχει στόχους και κόσμο

Συνέντευξη στο fosonline έδωσε ο ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου Γιώργος Δεληζήσης, στην οποία ήταν… καταπέλτης εναντίον του πρώην προπονητή του στον Άρη Μπούργος, ο οποίος ήταν και η αιτία για να αποχωρήσει από τους κίτρινους της Θεσσαλονίκης.

Ο Δεληζήσης μίλησε φυσικά και για τη Νίκη Βόλου, στην οποία επέστρεψε λόγο Βοσνιάδη και στόχων των κυανολεύκων της πόλης μας.

Επίσης κάνει αναφορά για το πρόβλημα στο ένα του μάτι και όπως τονίζει, δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής πουθενά στον κόσμο που να έκανε καριέρα σε υψηλό επίπεδο με ανάλογο πρόβλημα!

Δείτε μέρος της συνέντευξης του Γιώργου Δεληζήση εκ των αρχηγών πλέον της Νίκης Βόλου

 

Ποιο είναι το όνειρό σου;

Το έχω πραγματοποιήσει, έκανα αυτό που αγαπούσα από μικρό παιδί, παρά το σοβαρό ατύχημα που είχα με το μάτι μου όταν ήμουν μωρό… Έπαιξα σε υψηλό επίπεδο παρά τις πολλές δυσκολίες, έγινα αρχηγός του Άρη τόσα χρόνια, είμαι υπερήφανος για αυτό.

Έχω διαβάσει για το μάτι σου, αλλά έχω μπερδευτεί, διάβασα ότι φοράς φακό. Βλέπεις;

Όχι, δεν βλέπει αυτό το μάτι. Οι γιατροί το είχαν πει από παιδί που ήμουν ότι ήταν μη αναστρέψιμο. Τον φακό τον φοράω για να μοιάζει λίγο με το άλλο.

Δηλαδή βλέπεις μόνο με το ένα μάτι;

Ναι, και δεν ξέρω αν παγκοσμίως υπήρξε άλλος ποδοσφαιριστής με τέτοιο πρόβλημα που να έκανε καριέρα και να έγινε αρχηγός σε μεγάλη ομάδα της χώρας του. Το κατάφερα, ξεπέρασα τα εμπόδια, αναγκάστηκα να αναπτύξω την περιφερειακή μου όραση από παιδί και αν βρεθούν να πουν ότι με βοήθησαν, θα σου πω ότι κανείς δεν με βοήθησε, μόνο η οικογένειά μου και ο Παύλος Μυροφορίδης. Σε όποια ομάδα αγωνίστηκα έδωσα τα πάντα και οι φίλαθλοί της ήταν ευχαριστημένοι από εμένα.

Στη Νίκη Βόλου πώς πήγες;

Με τον προπονητή κ. Βοσνιάδη έχουμε πολύ καλή σχέση από το παρελθόν. Τον σέβομαι και ως άνθρωπο και ως προπονητή. Κάναμε μια κουβέντα τον Μάιο, αλλά δεν το περίμενα ότι θα έλεγε ο Μπούργος να φύγω, πίστευα ότι θα έκλεινα την καριέρα μου στον Άρη.

Ο κ. Καρυπίδης δεν ήθελε να πάει κόντρα στον Μπούργος. Στο τέλος δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον κ. Βοσνιάδη που μου είπε το πλάνο της Νίκης Βόλου, ότι υπάρχει μια διοίκηση με όραμα να ανέβει στην SL, καλές εγκαταστάσεις, η προσέγγιση ήταν πολύ καλή.

Είχα υπάρξει παίκτης αυτής της ομάδας τη σεζόν 2011-12 και ήξερα τα κατατόπια, είχαμε πετύχει και τότε άνοδο. Ο κυριότερος λόγος που ήρθα τώρα ήταν ο προπονητής κ. Βοσνιάδης. Του είπα το εξής: «Αν είναι να ανέβουμε, έρχομαι. Σε ομάδα χωρίς στόχους δεν έρχομαι».

Θα ανέβετε;

Έχουμε όλα τα φόντα. Μπορούμε να το κάνουμε. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, υπάρχει καλός προπονητής, υπάρχει κόσμος.

Μαθαίνεις το χάος σε άλλες ομάδες της κατηγορίας;

Δεν πέφτω από τα σύννεφα με αυτά που γίνονται. Δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο, κάθε χρόνο είναι και χειρότερα. Δεν ξέρεις πότε αρχίζει το πρωτάθλημα στην δεύτερη κατηγορία της χώρας, δεν ξέρεις τι να κάνεις στην προετοιμασία και πότε να φορμαριστείς!

Είναι μεγάλο πρόβλημα για προπονητές και παίκτες. Πρέπει η πολιτεία να προσέξει αυτήν την κατηγορία, είναι ο προθάλαμος της S L , είναι η διέξοδος για Έλληνες ποδοσφαιριστές. Δεν βλέπουν τι γίνεται στις ομάδες που γεμίσανε ξένους;

Δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Παιδιά που θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω πώς θα το κάνουν χωρίς εφόδια;

Πες μου τώρα για τον Μπούργος. Έπρεπε να έχει φύγει πολύ πιο πριν;

Δεν θα το πω από εμπάθεια, λόγω της δικής μου περίπτωσης που, ενώ είχαμε πει με τον Καρυπίδη να συνεχίσω, έφυγα λόγω Μπούργος. Θα το πω γιατί το πιστεύω. Ο Μπούργος δεν ήταν προπονητής!

Έφυγαν παίκτες που προσέφεραν -βγάλε εμένα έξω- λόγω του Μπούργος. Ακούμε βοηθός του Σιμεόνε και λέμε «προπονηταράς».

Τι προπονηταράς… Πού δούλεψε ως πρώτος; Υπάρχουν προπονητές που είναι κλάσεις ανώτεροι. Δεν τον κατατάσσω καν στην κατηγορία των προπονητών!

Τα είχες πει αυτά στον Καρυπίδη ως αρχηγός; Δικαιώθηκες;

Δεν είναι αν δικαιώθηκα, δεν είναι προσωπικό το θέμα. Η ομάδα δεν δούλευε καθόλου στους μήνες που συνεργαστήκαμε με τον Μπούργος. 45 λεπτά προπόνηση δεν είναι δουλειά. Ο Καρυπίδης το γνώριζε, αλλά ο Μπούργος σώθηκε λόγω της μεγάλης ανατροπής που κάναμε με την ΑΕΚ και βγήκαμε στην Ευρώπη. Σπατάλησε χρόνο ο Καρυπίδης με τον Μπούργος, έπρεπε να έχει πάρει με το τέλος της σεζόν καλό προπονητή έμπειρο, όπως έκανε τώρα.

Ο Τερζής είχε ρόλο;

Ο Μπούργος δεν άφηνε κανέναν. Δεν έδινε χώρο σε κανέναν, ούτε στον Τερζή που είναι πολύ έμπειρος στα του Άρη και έχει τακτική, όποτε έχει κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά το κάνει. Ούτε στον γυμναστή, τον Νίκο Αμανατίδη, έδινε χώρο.

Advertisement

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ