Δείγμα θετικό 2-0 τον Φωκικό (φώτο)

Η Νίκη κατέβηκε από το βουνό όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και αμέσως, έπαιξε ένα σοβαρό φιλικό παιχνίδι.

Φώτο: Γιάννης Συκιώτης

Κόντρα σε μία ομάδα που θα αντιμετωπίσει και στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής κατηγορίας.

Όχι ότι δεν ξέρει τι θα συναντήσει, απλά πήρε μία πρώτη γεύση, έστω και σε φιλικό πλαίσιο…

Το κοινώς λεγόμενο “ταμπούρι”, είναι μία κατάσταση που οι παίκτες του Φάντζιο Μπούις θα αντιμετωπίσουν και πρέπει να μάθουν να το κάνουν αυτό με επιτυχία.

Όπως και κόντρα στον Φωκικό, που μπορεί η ομάδα να έχασε πολλές ευκαιρίες, όμως το ζητούμενο (στην παρούσα φάση) είναι να μάθει να δημιουργεί, να παράγει παιχνίδι κι ευκαιρίες.

Και η Νίκη το κατάφερε, γι΄ αυτό και το πρώτο (στην ουσία) δείγμα κρίνεται θετικό!

Το τελικό 2-0 θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, όμως στο ποδόσφαιρο τις περισσότερες φορές δεν αποδίδεται αυτό που εννοούμε “δικαιοσύνη”.

Μάλιστα κι ενώ η Νίκη έχανε την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, ο Φωκικός ήταν αυτός που είχε δοκάρι και λίγο έλειψε να πάρει κεφάλι στο σκορ, κάτι που κανείς δεν προεξοφλεί πως δεν θα συναντήσει η Νίκη στα ματς πρωταθλήματος, να έχει δηλαδή αυτή την καθολική υπεροχή και με μία φάση,, να βρεθεί πίσω στο σκορ…

Αυτή είναι η Γ΄Εθνική, αυτές τις ομάδες θα αντιμετωπίσει, οπότε τέτοιου είδους φιλικά τεστ μάλλον κρίνονται απαραίτητα…

Όσο για τα γκολ; Μέτσε και Βουκομάνοβιτς ήταν οι σκόρερ, με την Νίκη όπως τονίσαμε να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες αλλά και να τις χάνει.

Το θετικό η παραγωγή, αρνητικό δεν νομίζουμε πως υπάρχει, αφού οι παίκτες της έχουν την ποιότητα να βελτιώσουν και τα τελειώματα των φάσεων.

Είπαμε: Η ομάδα πρέπει να δημιουργεί…

Αν δημιουργεί, τότε θα έρθουν και τα γκολ. Εξ΄ άλλου μιλάμε για το πρώτο φιλικό, την ημέρα που η ομάδα κατέβηκε από το βουνό.

Για την εικόνα της Νίκης, ο Βέλγος τεχνικός κατέβασε την ομάδα με ένα άκρως επιθετικό σχήμα ( 4-3-3). Ο Αποστολίδης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, δεξιά έπαιξε ο Μετούσι και αριστερά ο Παπαδόπουλος.

Στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν οι Λάιος και Καρτσαμπάς, ενώ καθαρός αμυντικός χαφ ο έμπειρος Τσεμπερίδης.

Μέτσε και Ιορδανίδης έπαιξαν μπροστά από τον Τσεμπερίδη σε περισσότερο ελεύθερο και δημιουργικό ρόλο, με τον Φάμπιο να παίζει στα αριστερά της επίθεσης και τον Κέρι στα δεξιά, με προωθημένο τον Βουκομάνοβιτς.

Ήταν ένα ορθολογικό σχήμα, που μάλλον θα το δούμε σε πολλά παιχνίδια της Νίκης στο πρωτάθλημα, ίσως με κάποιες αλλαγές στα πρόσωπα, αφού η Νίκη διαθέτει πολλές (ποιοτικές) λύσεις, κυρίως στον μεσοεπιθετικό χώρο.

Τα γκολ όπως γράψαμε, τα πέτυχαν στο 37΄ ο Μέτσε και στο 44΄ ο Βουκομάνοβιτς.

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου (Φ. Μπούις): Αποστολίδης (46’ Κ. Παπαδόπουλος), Μετούσι (59’ Παπαδήμας), Καρτσαμπάς (59’ Καντούτσης), Λάιος (75’ Ματθαίου), Παπαδόπουλος Θ. (59’ Κυριαλάνης), Τσεμπερίδης (81’ Σιώμος), Μέτσε (86’ Κουτσούκης), Κέρι (75’ Μακενγκό), Φάμπιο (46’ Δωματάς), Ιορδανίδης (59’ Βουρδάκης), Βουκομάνοβιτς (59’ Αναστασίου)

Φωκικός (Γ. Λύτρας): Β. Παπαδόπουλος, Κουβέλης, Σέιφ (70’ Βασιλιάς), Παραφέστας (46’ Έλτον), Κουρελής, Βέρτι, Μεγάλος (78’ Ρέπας), Άλεν (64’ Μάρκοβιτς), Κολοβός (78’ Τσόκος), Τάλες (70’ Τόμι), Κυριακόπουλος (52’ Ταμπάκης)

(Δείτε φωτογραφικό υλικό από την φιλική αναμέτρηση της Νίκης, από τον φακό του Γιάννη Συκιώτη):

http://volossportphotos.blogspot.com/2018/08/2-0.html