Γ’ Εθνική – Μπαράζ: Πήρε το ντέρμπι και την άνοδο ο Ορφέας Ξάνθης!

Γ’ Εθνική – Μπαράζ: Ο Ορφέας Ξάνθης επικράτησε 1-0 στον «τελικό» με τον Αχέροντα Καναλακίου και ανέβηκε στην Super League 2.

Ο Ορφέας Ξάνθης τα κατάφερε, το όνειρο έγινε πραγματικότητα!

Ο Ορφέας για πρώτη φορά στα 118 χρόνια ιστορίας του κέρδισε την άνοδο σε επαγγελματική κατηγορία και στη Super League 2, επικρατώντας στον “Τελικό” των μπαράζ ανόδου του Βορείου ομίλου, με 1-0 του Αχέρων Καναλακίου!

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή πραγματοποίησε άλλη μια παληκαρίσια, ψυχωμένη εμφάνιση και έφτασε σε αυτή την τεράστια και ιστορική νίκη χάρη στο γκολ του Αλέξη Μελισσόπουλου με κοντινή προβολή μετά από φάουλ του Κατρανίτσα στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι στο 7′ με το φάουλ του Βέρμπη, που απόκρουσε εντυπωσιακά ο Γεωργούσης, ενώ ο Ορφέας απάντησε στις ευκαιρίες στο 25′ με το φάουλ του Τορομανίδη που δεν βρήκε στόχο. Στο 28′ από το φάουλ του Κατρανίτσα, ο Αλέξης Μελισσόπουλος σκόραρε από κοντά το χρυσό γκολ για τον Ορφέα.

Στο 48′ το φάουλ του Βέρμπη πέρασε μόλις άουτ, ενώ για το υπόλοιπο του ματς δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση. Στο τέλος του ματς, παρά τα 9 (!) λεπτά καθυστερήσεων που παίχτηκαν, ο Ορφέας άντεξε και κέρδισε την άνοδο!

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Φώτης Πολυχρόνης απο την ΕΠΣ Πιερίας. Βοηθοί του θα είναι ο Κωνσταντίνος Βρούζος(Πιερίας) και ο Νικόλαος Τοροσιάδης(Μακεδονίας). Τέταρτος ορίστηκε ο Παναγιώτης Τσιάρας της ΕΠΣ Καβάλας ενώ παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γιάννης Στρατούδης απο τον Έβρου.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ(Μπ. Χατζημεστής): Γεωργούσης, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Γκασιμπαγιαζίδης, Μελισσόπουλος Αλ., Μελισσόπουλος Ν., Τορομανίδης, Βουλγαρίδης

ΠΑΣ ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ(Βαγγέλης Τζιάρας): Βλάχος, Κωνσταντίνου, Τάτσης, Φράγκος, Βασιλάκης, Μανιώτης, Γεωργάκης, Πότσης, Βέρμπης, Ντόκος, Ζδραβός

Πηγή: sportsaddictΠΗΓΗ