Αποδόμηση του κατηγορητηρίου

Απαλλαγή του Αχιλλέα Μπέου για όλα τα κακουργήματα 

Ολοκληρώθηκαν οι προτάσεις της εισαγγελέως για τους 84 κατηγορούμενους στη δίκη για το «μεγάλο Κοριόπολις». Η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης αφαιρέθηκε από όλους.

Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας επεσήμανε πως δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής απάτης . «Δεν προέκυψε ότι είχαν δομημένες ομάδες , με χαρακτήρα εγκληματικού δικτύου. Δεν είχε δημιουργηθεί ενιαία βούληση των κατηγορουμένων. Δεν κατέθεσαν μαρτυρες , κάποιος ποδοσφαιριστής ή άλλοι, ότι κάποιος κατηγορούμενος επιχείρησε να τους εκβιάσει» τόνισε.

Συνολικά η εισαγγελέας κατέληξε πως επτά από τους συνολικά 25 αγώνες που αναφέρονται στο κατηγορητήριο είναι χειραγωγημένοι βάση των τηλεφωνικων συνομιλιών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, όσο και την έκθεση της ΟΥΕΦΑ με τη λίστα για τους » ύποπτους » αγώνες.

«Ειναι βέβαιο πως τίποτα δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο χωρίς χρήματα. Στο ποδόσφαιρο κυριαρχεί το χρήμα «, είπε και τόνισε ότι από την ακροαματική διαδικασία είτε δεν προέκυψαν στοιχεία για αλλοίωση αποτελεσμάτων είτε διατηρεί αμφιβολίες γι’ αυτό .