Ανατροπή στο δυστύχημα της “Αγιάς Σοφιάς”

Αν και αρχικά υπήρχε η αίσθηση πως επρόκειτο για εργατικό ατύχημα, όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως τελικώς ήταν απονενοημένο διάβημα…

Από την πρώτη στιγμή, υπήρχαν πληροφορίες πως ο 60χρονος εργάτης αποφάσισε να θέσει τέρμα στη ζωή του για αδιευκρίνιστους λόγους!

Την τραγική μέρα είχε μεταβεί στο εργοτάξιο για να εργαστεί, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη τη μέρα, δεν υπήρξαν εργασίες.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες, παρά την απαγόρευση εργασιών ο 60χρονος ανέβηκε στον βορειοδυτικό πυλώνα –  ενώ η εργασία του ως ηλεκτροσυγκολλητή δεν περιλάμβανε απασχόληση στο συγκεκριμένο σημείο – και έπεσε στο κενό.

Κατά πληροφορίες, ο ιατροδικαστής που διενήργησε νεκροψία της σωρού, ανακάλυψε στην παλάμη του άτυχου άνδρα σημείωμα στο οποίο ο ίδιος ανέφερε τα αίτια της αυτοκτονίας του.

Κάποιες πηγές ανέφεραν πως αιτία της αυτοκτονίας ήταν η απόλυση του 60χρονου άνδρα από την εργολαβική εταιρία. Από την πλευρά της «ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ» ξεκαθαρίστηκε προς το Ethnos.gr, ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, τονίστηκε ότι επρόκειτο για έμπειρο και πολύ καλό ηλεκτροσυγκολλητή, που βρέθηκε στο εργοτάξιο εκείνη τη μέρα για να χαιρετήσει τους συναδέλφους του.

Με σεβασμό στη μνήμη του νεκρού, οριστικό ξεκαθάρισμα για όσα συνέβησαν θα υπάρξουν με το πόρισμα της Αστυνομίας, με την προανάκριση να διεξάγεται από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας στο οποίο έχουν καταθέσει όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Την Δευτέρα (14/1) υπήρξε η κηδεία του άτυχου άνδρα.

Από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος ο κ. Αλέξανδρος Μεταξάς της «ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ» επικοινώνησε με την οικογένεια και τα δυο παιδιά του εργαζομένου στο εργοτάξιο και προσφέρθηκε να καλύψει η εταιρεία τα έξοδα της κηδείας.

Στους ελέγχους που υπήρξαν από την Επιθεώρηση Εργασίας δεν φαίνεται πως προέκυψε κάτι επιβαρυντικό για το εργοτάξιο και τα μέτρα ασφαλείας.

Ισως γι’ αυτό μάλιστα, από σήμερα (15/1) ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πηγή: ethnos