Άνοδος για δύο από την Γ΄ Εθνική;

Τα σενάρια για τις αναδιαρθρώσεις των επαγγελματικών κατηγοριών, δίνουν και παίρνουν, με βέβαιο αυτό της Super League, που την περίοδο 2019 – 2020 θα έχει 14 ομάδες!

Πάμε τώρα πιο κάτω, στην Football League, που κι αυτή θα αλλάξει ριζικά την σεζόν 2019 – 2020.

Κι αυτό διότι θα αλλάξει πρώτα απ΄ όλα όνομα, αφού θα μετονομαστεί σε  Super League 2.

Θα μείνουν 12 ομάδες, αφού από την σεζόν αυτή θα ανέβει μόλις μία στην Super League 1 πια, από την οποία θα υποβιβαστούν 3.

Οι πρώτες 9 ομάδες της  φετινής Football League, μαζί με τις 3 που θα υποβιβαστούν θα συγκροτήσουν την επαγγελματική  Super League 2,  που θα διοικούνται μαζί με την  Super League 1 από τον ίδιο φορέα.

Πάμε τώρα στην νέα Football League, η οποία θα στελεχωθεί από τις 6 ομάδες που θα υποβιβασθούν από την φετινή Football League και με την προσθήκη των 2 πρώτων ομάδων κάθε ομίλου, θα συμπληρώσουν έναν αριθμό 16 ή 18 ομάδων (εδώ απαιτείται η μείωση των ομίλων, κάτι που θεωρείται σίγουρο) που θα παίξουν σ΄ αυτό το ημιεπαγγελματικό πρωτάθλημα.

Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο για το μέλλον των επαγγελματικών Εθνικών κατηγοριών του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα πάντα θα κριθούν και θα αποφασιστούν βέβαια, από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, Νίκη και Ολυμπιακός ίσως μπορέσουν να ανέβουν και οι δύο κατηγορία, όμως στην ουσία θα παίζουν και πάλι στην γ΄ κατηγορία, σαφέστατα όμως θα πρόκειται για μία κατηγορία αναβαθμισμένη, που θα αποτελεί τον προθάλαμο για τις δύο επαγγελματικές κατηγορίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όσο για την ΠΑΕ Βόλος, αν θέλει να ανέβει στην  Super League 1, θα πρέπει να κερδίσει την 1η θέση, ίσως και μέσω αγώνων play – off.

Για να παίξει στην νέα επαγγελματική  Super League 2, θα πρέπει να  είναι στις πρώτες 9 ομάδες της φετινής Football League!