Δεν ήρθα για να κάνω μόνο την 11άδα…

Ο Άνχελ Λόπεθ στην πρώτη μεγάλη τηλεοπτική συνέντευξη στο VOLOS TV

Τα παγαίνει θαυμάσια, έχει κερδίσει ήδη την εμπιστοσύνη του κόσμου αλλά πολύ περισσότερο των παικτών του.

Είναι άνθρωπος που ζει για το ποδόσφαιρο, το οποίο το έχει σπουδάσει. Έχει δουλέψει και σε τέσσερις Ηπείρους και σε επτά χώρες, Είναι τολμηρός, δεν φοβάται και όπως καταλάβατε πρόκειται για τον Άνχελ Λόπεθ, τον Ισπανό προπονητή του Βόλου, που ανέλαβε τους κυανέρυθρους μία εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και τους πηγαίνει… τρένο!

Ο Λόπεθ βρέθηκε για… “ανάκριση” στο “VOLOS TV” και φάνηκε ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και αισιόδοξος για το μέλλον.

Δείτε τι είπε

Ποιος είναι όμως ο Άνχελ Λόπεθ;

“Ο Άνχελ Λόπεθ είναι ένας άνθρωπος που ξεκίνησε την μάχη στην προπονητική από πολύ μικρός, αφού από τα 18 του χρόνια ασχολείται με την προπονητική, έχει σπουδάσει στο πανεπιστήμιο πάνω στην αθλητική επιστήμη…” ήταν τα πρώτα του λόγια, για να συνεχίσει ο Ισπανός τεχνικός λέγοντας ότι “…μετά το πανεπιστήμιο ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα ως προπονητής φυσικής κατάστασης, στην συνέχεια ως βοηθός προπονητή για 8 χρόνια στην Χετάφε και στην συνέχεια ως πρώτος προπονητής έχω εργαστεί σε τέσσερις ηπείρους και σε 7 χώρες!

Οπότε θεωρώ ότι αυτή την στιγμή έχω την κατάλληλη εμπειρία για να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται στην ομάδα του Βόλου…”.

Όσο για το πρώτο του σχόλιο για την ως τώρα πορεία του Βόλου στο πρωτάθλημα… “είναι νωρίς ακόμα. Έχουμε δώσει μόνο 4 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και έχουμε 7 πόντους, ήμαστε ευχαριστημένοι, θέλουμε να μείνουμε σ΄ αυτό το μονοπάτι, να συνεχίσουμε αυτή την πορεία.

Η νοοτροπία μου είναι να κοιτάζω τον επόμενο αγώνα και γενικά είναι νωρίς ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα”.

Αν και ήρθε μόλις μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, η ομάδα έχει κάνει όντως πολύ καλά αποτελέσματα. Το περίμενε ο ίδιος;

“Έχω ακριβώς 40 ημέρες στην ομάδα, δεν έκανα εγώ την προετοιμασία, αλλά έχω συγκεντρωθεί στην δουλειά της ομάδας, ξέρουμε που βρισκόμαστε, σε ποια ομάδα βρισκόμαστε, πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν 8 ομάδες που διεκδικούν πολλά πράγματα στο πρωτάθλημα κι εμείς συνεχίζουμε να έχουμε το σκεπτικό ότι ήμαστε μία ομάδα που κοιτάμε την συνέχεια με ταπεινότητα, αλλά παρ΄ όλα αυτά ήμαστε πάρα πολύ φιλόδοξοι!”.

Όσο για την γνώμη του για το ελληνικό πρωτάθλημα, μετά από ένα μήνα παρουσίας του εδώ, ο Άνχελ Λόπεθ τόνισε: “Γνώριζα το ελληνικό ποδόσφαιρο και στην Ισπανία υπάρχει σεβασμός για το ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν γνωστές ομάδες στην Ισπανία όπως ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και οι Ισπανοί φίλαθλοι μαθαίνουν νέα για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Βέβαια ερχόμενος εδώ διαπίστωσα ότι είναι ένα εκπληκτικό πρωτάθλημα, υπάρχουν αρκετές ομάδες που θα παλέψουν για την κορυφή του πρωταθλήματος και υπάρχουν 6 πιστεύω ομάδες που θα παλέψουν για να μην υποβιβαστούν.

Ο Βόλος έχει μία προοπτική για μεγάλα πράγματα αυτή την χρονιά…”.

Ποιοι είναι οι στόχοι του όμως για την κυανέρυθρη ομάδα; “Δεν ήρθα εδώ για να επιλέγω μόνο την 11αδα για τα παιχνίδια… Θέλω να φέρω την σταθερότητα σ΄ αυτό τον σύλλογο, ξέρω ποιο είναι το πρότζεκτ για να πετύχει η ομάδα και ήμαστε σίγουροι μ΄ αυτά που βλέπουμε και από τους παίκτες, αλλά και μ΄ αυτά που αισθανόμαστε από την προπονητική ομάδα, ότι μέσα από την συνεργασία και από την προσπάθεια που κάνουμε, θα φέρουμε την σταθερότητα στην ομάδα.

Ελπίζουμε να ήμαστε πολλά χρόνια εδώ κι έχουμε την αίσθηση ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά…”.

Τι έχει όμως ο Βόλος, ποιο το πλεονέκτημα της ομάδας που τον κάνει να αισιοδοξεί; “… το βασικό πλεονέκτημα της ομάδας είναι ότι δουλεύουμε πολύ σκληρά, οι ποδοσφαιριστές είναι μαχητές , αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο και μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια είναι πολύ δύσκολο για τους αντιπάλους να μας κερδίσουν.

Αυτή είναι και η φιλοσοφία η δικιά μου όσον αφορά το ποδόσφαιρο, γι΄  αυτό και οι ομάδες που προπονώ θέλω να μην μένουν πίσω και να παίζουν με αντεπιθέσεις… Θέλω να παίζω επιθετικά, να είναι τολμηρή η ομάδα, να πρεσάρει ψηλά, να δημιουργεί καταστάσεις και πάνω σ΄ αυτή την γραμμή θέλω να χτίσουμε και το μέλλον γι΄ αυτή την ομάδα.

Δεν θέλω η ομάδα μου να παίζει αμυντικά και να περιμένει το λάθος του αντιπάλου, αλλά θέλω να παίζει επιθετικά, θέλω οι αμυντικοί μου να βρίσκονται στην μεσαία γραμμή του γηπέδου, η ομάδα όλη να πιέζει μπροστά και να προκαλεί το λάθος του αντιπάλου.

Η φιλοσοφία μου για το ποδόσφαιρο είναι ότι θέλω την ομάδα μου τολμηρή και γενναία. Έτσι είμαι κι εγώ σαν άνθρωπος!

Είμαι τολμηρός και γι΄ αυτό τον λόγο έχω εργαστεί σε τέσσερις ηπείρους και σε επτά χώρες παγκοσμίως… Αυτή την ταυτότητα θέλω να δώσω στην ομάδα του Βόλου…”.

Ποια ήταν η πρώτη σκέψη του όταν του έγινε η πρόταση από τους ανθρώπους του Βόλου;

“Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι θα έχω την ευκαιρία να παίξω σε έδρες όπως είναι του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού κι αυτό ήταν ένα  κίνητρο για μένα.

Βέβαια πάνω στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχω την γνώση γιατί έχω εργαστεί στην Αφρική, στην εθνική ομάδα της Γουιναίας, έχω εργαστεί στην Νότια Αμερική, σε δύο ομάδες στην Ασία, αλλά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι… ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!

Και για μένα το να είμαι στην Ελλάδα και να παίζω αντίπαλος με μεγάλες ομάδες, είναι μία ευκαιρία κι ένα βήμα για την καριέρα μου”.

Πόσο σημαντικό ρόλο έχε παίξει στην γρήγορη προσαρμογή του ο βοηθός του Κώστας Μπράτσος, ένας άνθρωπος που βρήκε στην ομάδα;

“Το πρώτο πράγμα που ζήτησα όταν δέχτηκα την πρόταση να έρθω στον Βόλο, ήταν να έχω έναν βοηθό από την χώρα μου για να μπορώ να συνεργαστώ.

Βέβαια είναι σημαντικό να έχεις στο επιτελείο σου ανθρώπους που γνωρίζουν την κουλτούρα , γνωρίζουν το ελληνικό πρωτάθλημα και σ΄ αυτό είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που λειτουργούμε σαν τεχνικό επιτελείο.

Έχω πει στο τεχνικό μου επιτελείο ότι θέλω να γίνουμε το καλύτερο “σταφ”, η καλύτερη προπονητική ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα! Προσπαθούμε πάρα πολύ, έχουμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία και είμαι χαρούμενος για την βοήθειά τους”.

Όσο για την πόλη του Βόλου στην οποία ζει πλέον; “Είναι πάρα πολύ ωραία πόλη, εγώ κατάγομαι από την Μαδρίτη η οποία δεν έχει θάλασσα κι έχω την ευκαιρία να είμαι κοντά στην θάλασσα, να την βλέπω, να βλέπω τις παραλίες, ο κόσμος είναι εξαιρετικός και γενικά είναι μία ωραία πόλη.”.

Ο Άνχελ Λόπεθ όμως είναι λογικό να έχει και προσωπικούς στόχους. “Όνειρό μου είναι να είμαι προπονητής σε υψηλού επιπέδου ομάδες, σε υψηλού επιπέδου πρωταθλήματα.

Αυτά είναι τα όνειρα, αυτές είναι οι φιλοδοξίες μου, αλλά δεν λειτουργώ μέσα από τα όνειρα, αλλά μέσα από την δουλειά μου.

Όλα κατορθώνονται με τον ρεαλισμό… Ο Βόλος είναι μία ταπεινή ομάδα, μία φιλόδοξη ομάδα και πρέπει μέσα από κει να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας…”.

Τέλος ο Άνχελ Λόπεθ έκανε και το σχόλιό του για το επόμενο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα.

“Είναι μία δυνατή ομάδα… αιφνιδίασαν και τον Άρη στην έδρα του, αλλά και τον Ολυμπιακό στο προηγούμενο παιχνίδι. Όταν φέρνεις δύο ισοπαλίες με τον Άρη εκτός και τον Ολυμπιακό εντός δεν είναι εύκολο. Είναι ομάδα που μάχεται σκληρά μέσα στο γήπεδο, προκαλούνε πολλές μονομαχίες, θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά εμείς πιστεύουμε στην ομάδα μας, πιστεύουμε στην δουλειά που έχει γίνει και θεωρούμε ότι όλα θα πάνε καλά!”.

 

 

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *