Ψυχιατρική ανάλυση…

Δηλώσεις για την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα έκανε ο Αχιλλέας Μπέος

Την κατάσταση στα χέρια του επιθυμεί να πάρει ο Δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος Αχιλλέας Μπέος, μετά τον συνεχόμενο και μάλλον άδικο αποκλεισμό των φιλάθλων από τις κερκίδες των γηπέδων!

Την στιγμή που σε θέατρα, σε συναυλιακούς χώρους και σε κέντρα διασκέδασης για παράδειγμα συνωστίζεται αρκετός κόσμος και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις σε κλειστές αίθουσες, δεν μπορεί τα γήπεδα να παραμένουν κλειστά για τον φίλαθλο κόσμο..

Ο Αχιλλέας Μπέος μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτρέψει την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα του νομού, με κάθε σεβασμό φυσικά στα υγειονομικά πρωτόκολλά!!!

Οι δηλώσεις του Δημάρχου

“Ο παραλογισμός με την απαγόρευση εισόδου φιλάθλων στα γήπεδα για την παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων, έστω και με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό (π.χ. 10% της χωρητικότητας των γηπέδων) δυστυχώς συνεχίζεται.

Την ίδια ώρα οι ίδιοι άνθρωποι που επιβάλλουν την απαγόρευση αυτή, δήθεν για να να καταπολεμήσουν πιθανή διασπορά του Covid-19, επιτρέπουν τη λειτουργία θεάτρων, κινηματογράφων, κέντρων διασκέδασης, συναυλιακών χώρων κλπ., ανοιχτών και κλειστών (!) με πληρότητα έως και 50%!!!

Δηλαδή επιτρέπουν τον συνωστισμό και το συγχρωτισμό σε χώρους κλειστούς, με ελάχιστες τουαλέτες ή ένα κυλικείο, κατά περίπτωση και δεν επιτρέπουν την παρουσία 1.000 ή 2.000 ανθρώπων σε γήπεδα ανοιχτά, με χωρητικότητα 10, 15 και 20. 000 θέσεων.

Είναι προφανές ότι απαιτείται μια ψυχιατρική ανάλυση της κατάστασης, εκτός αν πρόκειται για ανθρώπους που μισούν τον αθλητισμό.

Λογική εξήγηση δυστυχώς δεν υπάρχει.

Πλέον ως Δήμαρχος, βλέποντας την απαράδεκτη αυτή κατάσταση να συνεχίζεται και να υποβαθμίζει και να ακυρώνει τις θετικές επιπτώσεις του μείζονος κοινωνικού φαινομένου που συνιστά ο αθλητισμός, όχι στη βάση κάποιων πειστικών και μη αμφισβητήσιμων τεκμηρίων, αλλά εν ονόματι ενός πείσματος και μιας “ιδεοληψίας”, προβληματίζομαι έντονα για το αν πρέπει να επιτρέψω την πρόσβαση των φιλάθλων στους αθλητικούς χώρους στην περιοχή του Δήμου Βόλου, φυσικά με πλήρη σεβασμό στα όσα προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα και με ένα ελάχιστο αριθμό επιτρεπόμενων ατόμων.

Εύχομαι πάντως τελικά να πρυτανεύσει η λογική και η αντιμετώπιση των αθλητικών γεγονότων να γίνει με ίσους όρους και με τις ίδιες προϋποθέσεις των άλλων κοινωνικών λειτουργιών”.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *