Οι επίμαχες φάσεις της 4ης αγωνιστικής

Σωστά πήρε πίσω το πέναλτι ο Παπαδόπουλος στο Λαμία-Βόλος

Μετά το οφσάιντ του Ελ Αραμπί για το οποίο ο Ολυμπιακός φωνάζει, άλλο ένα αφήγημα των «ερυθρόλευκων» από τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει… happy end για την ομάδα του Πειραιά.

 Αντίθετα, δεν υπάρχει αναφορά στο οφσάιντ του Ελ Αραμπί και την ακύρωση του γκολ του Χασάν αφού η ΚΕΔ έχει τοποθετηθεί με την ανακοίνωση της. 
Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας έχει υποστηρίξει ότι το κεφάλι και ο ώμος του παίκτη του Ολυμπιακού, είναι πιο μπροστά από τον αμυνόμενο και ορθά ακυρώθηκε το γκολ που επιτεύχθηκε στη συνέχεια.

Όσο για την φάση με τον Σεμέδο, ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ σημειώνει ότι «…καθώς οι δύο παίκτες διεκδικούν την μπάλα σε μια σέντρα προς την περιοχή του πέναλτι, ο αμυνόμενος πραγματοποιεί μια μικρή επαφή στην πλάτη του επιτιθέμενου.

Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση ότι αυτή η μικρή επαφή η οποία έγινε πριν ο επιτιθέμενος πηδήξει για να διεκδικήσει την μπάλα, δεν ήταν αρκετή για να σταματήσει τον επιτιθέμενο από το να μπορεί να παίξει τη μπάλα».

Πέναλτι του Μάτος με το χέρι

Στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΟΦΗ, ο Κλάτενμπεργκ υποστηρίζει ότι υπάρχει πέναλτι του Μάτος στον Σαρδινέρο με το χέρι!

Ο διαιτητής Τζοβάρας ακούγεται να λέει στην επικοινωνία με τον VAR για τον παίκτη του ΟΦΗ «…πέφτει πολύ εύκολα, εγώ αυτό βλέπω» αλλά ο  ο αρχιδιαιτητής έχει άλλη γνώμη.

«Ένας επιτιθέμενος αλλάζει κατεύθυνση ταχύτατα για να αποφύγει το μαρκάρισμα του αμυνόμενου μέσα στην περιοχή πέναλτι.

Ο αμυνόμενος στην συνέχεια προσπαθεί να μπλοκάρει τον επιτιθέμενο με το να βάλει τον αριστερό του βραχίονα μπροστά στο στήθος του. Δεν υπάρχει επαφή στα πόδια  του επιτιθέμενου. Η ενέργεια του αμυνόμενου να να εμποδίσει τον επιτιθέμενο με τη χρήση του βραχίονα, θα έπρεπε να είχε ως αποτέλεσμα τον καταλογισμό πέναλτι» σημειώνει στην ανάλυση των φάσεων και συμπληρώνει ότι «Η ΚΕΔ αναγνωρίζει το λάθος που διαπράχθηκε από την διαιτητική ομάδα, το οποίο συνέβη διότι αυτή επικεντρώθηκε  στο μαρκάρισμα που έγινε στα πόδια και όχι στο πάνω μέρος του σώματος».

Σωστά φάουλ και όχι πέναλτι στο ματς του Βόλου στην Λαμία

Τέλος υπάρχει και η φάση από το ματς του Βόλου στην Λαμία, όπου ο διαιτητής Παπαδόπουλος δίνει στην αρχή πέναλτι για τους γηπεδούχους, σε μία φάση που το VAR αποκατάστησε την αλήθεια, μετατρέποντας το πέναλτι σε φάουλ, αφού το μαρκάρισμα ήταν εκτός περιοχής… ” ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι για παράβαση  κρατήματος από τον αμυνόμενο στον επιτιθέμενο. Ο VAR αυτόματα ελέγχει το περιστατικό μιας και καταλογίστηκε πέναλτι και διαπιστώνει ξεκάθαρα ότι το κράτημα στον βραχίονα από τον αμυνόμενο ξεκίνησε και τελείωσε εκτός περιοχής. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την σύσταση του VAR να αλλάξει η απόφαση του διαιτητή και να καταλογιστεί ένα άμεσο ελεύθερο λάκτισμα και κίτρινη κάρτα για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης”, ήταν τα λόγια του Κλάτενμπεργκ.

Οι επίμαχες φάσεις της 4ης αγωνιστικής

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *