Σέντρα στις 24/10 η SL 2

Από την σεζόν 2021-22 με 14 ομάδες το πρωτάθλημα

Καθοριστικό και πολύ σημαντικό ήταν το Δ.Σ. της Super League 2 / Football League το μεσημέρι της Τετάρτης (16/9).

Και το θετικό είναι ότι οι αποφάσεις πάρθηκαν με ομοφωνία, που αποδεικνύει ότι στην διοργανώτρια όλα τα μέλη είναι ενωμένα ως φορέας με κοινούς στόχους.

Η SL 2 τη νέα σεζόν, δηλαδή το 2020-21 Θα διεξαχθεί με 12 ομάδες… Αυτή η απόφαση βάζει επίσημα και οριστικά ταφόπλακα σε οποιαδήποτε συζήτηση αναδιάρθρωσης με κατάργηση της FL και δημιουργία μίας ενιαίας Β’ Εθνικής με δύο ομίλους, καθώς με βάση τον εν ισχύ νόμο Αυγενάκη ελέω κορονοϊού, οι διοργανώτριες αρκεί να έχουν πλειοψηφία 3/4 (εν προκειμένου δεν υπήρχε καν διαφωνία) για να αποφασίζουν μόνες τους.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι το επόμενο πρωτάθλημα της SL2 όμως, θα έχει αύξηση κατά δύο ΠΑΕ αφού από 12, οι ομάδες θα γίνουν τη σεζόν 2021-22 θα είναι 14.

Και αυτό θα γίνει με την άνοδο 4 (και όχι 2) ομάδων από την FL στο πρωτάθλημα 2020-21, ενώ θα υποβιβασθούν μόνο οι δύο τελευταίες ομάδες τη νέα χρονιά από την SL 2.
Να σημειωθεί ότι με βάση την προκήρυξη, προβλέπονται και πλέι οφ και πλέι άουτ για την άνοδο στην SL 1, αλλά και την παραμονή στην SL2, κάτι που ίσχυε και για την σεζόν που δεν ολοκληρώθηκε.

Από εκεί και πέρα, ορίστηκε ως ημερομηνία έναρξης της SL2 το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020, ενώ η κλήρωση θα διεξαχθεί στα γραφεία της διοργανώτριας υπό αυστηρά υγειονομικά μέτρα την Πέμπτη (24/9).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *