Χρήσιμη η ενημέρωση για το VAR

Ο Άκης Πέτρου μίλησε στον Sport fm 89,5 για το VAR

Παρών στο επιμορφωτικό σεμινάριο για το VAR ήταν ο Άκης Πέτρου, εκεί όπου ο Ισπανός ειδικός εκπαιδευτής VAR της FIFA Κάρλος Χεσούς Γκόμεθ, μαζί με τους Μέλο Περέιρα, Μαρίν, Λίντμπεργκ και Κουκουλάκη, ανέλυσαν στους εκπροσώπους των 14 ΠΑΕ της  Super League, όλους τους παραμέτρους του VAR.

Ο Άκης Πέτρου που εκπροσώπησε την ΠΑΕ Βόλος, βρέθηκε το πρωί φιλοξενούμενος στο στούντιο του Sport fm 89,5 και μίλησε σχετικά με το θέμα.

“Πρέπει να πω ότι το VAR είναι χρήσιμο και απαραίτητο, λύνει προβλήματα και αποδίδει δικαιοσύνη.

Ο κόσμος όμως, όπως άλλωστε κι εμείς οι ίδιοι, δεν γνωρίζει κάποια βασικά πράγματα.

Το πιο σημαντικό που δεν ξέρει, είναι ότι ο διαιτητής που θα κάνει χρήση VAR, δεν βλέπει αυτό που βλέπει ο κόσμος στην τηλεόραση.

Η τηλεόραση έχει την δική της παραγωγή, όπως και το σύστημα VAR.

Όσο για την γραμμή του οφσάιντ, αυτή δεν υπάρχει στο Ελληνικό VAR, κάτι που πρέπει να γίνει…” είπε ο Άκης Πέτρου, που σχολίασε ότι… “διάβασα και άκουσα πολλά και διάφορα για τις φάσεις που επέλεξαν όλες οι ομάδες – από δύο – να δείξουν για να αναλυθούν από τους υπεύθυνους.

Η Λάρισα για παράδειγμα έβγαλε προς τα έξω ότι δεν της δόθηκε πέναλτι (στο ματς με την ΑΕΚ), σύμφωνα με την ανάλυση της φάσης, κάτι που δεν ισχύει αφού άλλα είπαν οι άνθρωποι που μας ανέλυσαν τις φάσεις…

Και αυτό έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, αφού δεν υπήρχε παρουσία δημοσιογράφων και ο κάθε παράγοντας, ήθελε να παρουσιάσει κάπως διαφορετικά τα πράγματα.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, το VAR ήρθε για να λύσει προβλήματα και ήδη το έχει κάνει σε μεγάλο βαθμό. Τα λάθη πάντως πάντα θα υπάρχουν, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που τα βλέπαμε”.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *