Η Καλαμάτα διεκδικεί άνοδο…

Στην νομική υπηρεσία της Ομοσπονδίας το θέμα

Σε θέμα νομικής ερμηνείας φαίνεται ότι θα αναχθεί η συμπλήρωση των δύο κενών θέσεων της Football League, έπειτα από τη μη δήλωση συμμετοχής του Ηρακλή και του Κρόνου Αργυράδων.

Όπως αναφέρει το sportstonoto.gr, Nίκη Βόλου και Νέστος Χρυσούπολης δικαιούνται ν’ ανέβουν, βάσει της βαθμολογίας της κανονικής σεζόν του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, όμως η Καλαμάτα και ο Αιολικός έχουν καλύτερη βαθμολογία στους αγώνες κατάταξης, που κατά τους ανθρώπους της Καλαμάτας, αποτελούν ξεχωριστό πρωτάθλημα με δική του βαθμολογία.

Ποια από τις δύο εκδοχές θα επικρατήσει;

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, για το θέμα συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Γ’ Εθνικής της ΕΠΟ, όμως το θέμα παραπέμφθηκε στην νομική υπηρεσία της.

Σύμφωνα με το αρ. 20 παρα 16 του ΚΑΠ:

Στην περίπτωση κατά την οποία ένα πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ή περισσότερους ομίλους και για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η ενιαία βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στην τελική σειρά βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ισχύουν τα αντίστοιχα κριτήρια ισοβαθμίας των διεξαγόμενων με ομίλους πρωταθλημάτων της UEFA και συγκεκριμένα:

α) Οι περισσότεροι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.

β) Η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από τους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.

γ) Τα περισσότερα τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.

δ) Τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.

ζ) Στην περίπτωση που οι όμιλοι δεν έχουν ίδιο αριθμό ομάδων, (ορίζονται αυτοί) υπολογίζονται οι βαθμοί με ίσο αριθμό ομάδων αφαιρουμένων των βαθμών που κέρδισαν οι υποψήφιες, των οποίων ο όμιλος έχει περισσότερες ομάδες, με τον τελευταίο/ους (ανάλογα) της κατάταξης του ομίλου.

στ) Κλήρωση».

Όμως η Καλαμάτα επικαλείται την δεύτερη παράγραφο του ίδιου άρθρου, που αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η διοργανώτρια κάθε πρωταθλήματος υποχρεούται να τηρεί βαθμολογικό πίνακα και με βάση αυτόν, να επικυρώσει την οριστική κατάταξη των ομάδων.

Αν από την προκήρυξη των πρωταθλημάτων προβλέπεται αγώνας κατάταξης για τον υποβιβασμό ή τον προβιβασμό ομάδας από κατηγορία σε κατηγορία ή για την συμμετοχή ομάδας στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, το Δ.Σ. της οικείας επαγγελματικής ένωσης αποφασίζει, υποχρεωτικά, την μερική ή ολική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος πριν από τους αγώνες κατάταξης.

Οι αγώνες κατάταξης διεξάγονται πάντα αμέσως μετά την μερική ή ολική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, τα αποτελέσματα των οποίων λαμβάνονται υπόψη για τον καταρτισμό του πίνακα των ομάδων που δικαιούνται συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα».

πηγή: soccerplus.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *