Προχωρά κανονικά η αναδιάρθρωση

Η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει κανονικά, όπως είχε συμφωνηθεί στις αρχές της ποδοσφαιρικής περιόδου!

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με τα μέλη της Επιτροπής Ποδοσφαίρου, με τον Γιώργο Βασιλειάδη να μην κάνει πίσω και να μην δέχεται το αίτημα της Super League για παράταση.

Ο υφυπουργός κατέστησε σαφές στους εκπροσώπους της ΕΠΟ και της Λίγκας πως αν επιμείνουν στην απόφασή τους για 16 ομάδες στη Super League το 2019/20 και μείωσή τους σε 14 από το 2020/21, η οικονομική συμφωνία που υπήρχε με την κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον ισχύ.

Έτσι λοιπόν, την επόμενη σεζόν, η Super League θα έχει 14 ομάδες και στο τέλος της τρέχουσας περιόδου θα υποβιβαστούν απευθείας τρεις ομάδες και ο 13ος θα δώσει μπαράζ με τον 2ο της Football League

Στην συνάντηση παρόντες από την Ομοσπονδία, ήταν ο πρόεδρος Βαγγέλης Γραμμένος και ακόμη οι κ. Δημητρίου, Βακάλης, Βρακάς, ο πρόεδρος της Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Super League Χρήστος Δάρας.

Σε ό,τι αφορά τη Γ’ Εθνική δεν μπήκε ουδέποτε ως θέμα συζήτησης στο τραπέζι και οι εξελίξεις λογικά θα τρέξουν στην αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Το πλάνο λέει πάντως ότι η Γ’ Εθνική θα γίνει τέταρτη τη τάξει κατηγορία με τρίτη την Football League αποτελούμενη από 14 ομάδες.

Επί της ουσίας για τη νέα σεζόν: Από την Football League ανεβαίνει απευθείας ο Βόλος που εξασφάλισε ήδη την άνοδο, υποβιβάζονται τρεις  (14ος, 15ος και 16ος) από την Super League και ο 13ος από τέλος θα δώσει μπαράζ ανόδου/παραμονής με τον δεύτερο της Football League.

One Comment

  1. the footballer

    8 Απριλίου, 2019 at 12:06 μμ

    Εδώ πέρασαν το ζήτημα της Μακεδονίας και δεν “άνοιξε μύτη“ και δεν θα περάσουν την αναδιάρθρωση;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *